ΣΟΚ για την Γιάννα Αγγελοπούλου: Την ώρα που κοιμόταν, την…

Μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες στη ζωή της βίωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου το φετινό καλοκαίρι. Στα μέσα Αυγούστου το «Spirto» είχε αποκαλύψει τη διάρρηξη στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Αγγελοπούλου στο συγκρότημα του Αγίου Λαζάρου στη Μύκονο.

Το νέο ρεπορτάζ από το νησί δίνει άλλη -πιο σοβαρή- διάσταση στην υπόθεση αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Spirto», οι «ποντικοί» εισέβαλαν μέσα στην άγρια νύχτα στην πολυτελή κατοικία, την ώρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά της.

Σίγουρα πρόκειται για μια προκλητική κίνηση των διαρρηκτών, που παρακολουθούσαν καιρό το σπίτι στον Άγιο Λάζαρο και δεν δίστασαν να κάνουν την κίνηση, με τη διάσημη ιδιοκτήτρια να βρίσκεται εντός του κτίσματος μαζί με τους δύο φρουρούς που είχαν επιφορτιστεί με τη βραδινή βάρδια φύλαξης.

Η δεδομένη οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών της πολυτελούς κατοικίας έδωσε την ευκαιρία στη σπείρα να φύγει ανενόχλητη από τον Άγιο Λάζαρο, έχοντας κλέψει πανάκριβα ρολόγια, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη πριν από έναν περίπου μήνα και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του υπεύθυνου ασφαλείας της έπειτα από εντολή που έδωσε η ίδια η Γιάννα Αγγελοπούλου. Μαζί του εκδιώχθηκε και ένας αποσπασμένος αστυνομικός της ΕΛΑΣ που εκτελούσε χρέη φύλακα, καθώς τη στιγμή της διάρρηξης φέρεται να μην παρακολουθούσε τις κάμερες, αφού τον είχε πάρει ο ύπνος.

Οι διαρρήκτες λειτούργησαν κυνικά. Δεν φοβήθηκαν ούτε τη δύναμη των υποψήφιων θυμάτων τους ούτε το δεδομένο πως τη φύλαξη της εξοχικής κατοικίας του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου είχαν χρεωθεί δυο έμπειρα άτομα της προσωπικής φρουράς του ζευγαριού.

Επιπρόσθετα, οι εξωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι με κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση στον κήπο αλλά και έξω από την εξοχική κατοικία. Ο ένας σεκιουριτάς είχε επιφορτιστεί με τον έλεγχο των κινήσεων στην κεντρική είσοδο και ο δεύτερος φύλακας είχε αναλάβει τον έλεγχο της εξωτερικής πλευράς του σπιτιού και του περιβάλλοντα χώρου εντός του ιδιόκτητου πολυτελούς συγκροτήματος των 40 στρεμμάτων, στο οποίο, εκτός από τη βίλα της οικογένειας, υπάρχουν άλλες 11 ανεξάρτητες κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου.

Έτσι μπήκαν στη βίλα

Είναι γνωστό πως το φετινό καλοκαίρι έχουν καταγραφεί δεκάδες «μπούκες» ληστών σε σπίτια επώνυμων και οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου, προκαλώντας πονοκέφαλο στους αξιωματικούς του Α.Τ. Μυκόνου.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών που έχει κάνει «χρυσές δουλειές» στο νησί, φέρνοντας σε δύσκολη θέση αρκετά μέλη της high society.

Οι δράστες εισέβαλαν ανενόχλητοι μέσα στη νύχτα στην εξοχική κατοικία της κ. Αγγελοπούλου, έχοντας προφανώς μελετήσει προσεκτικά μια μεγάλη ακτίνα της περιοχής και, επιπλέον, είχαν χαρτογραφήσει τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν κάποιοι να βρουν δίοδο και να βρεθούν μέσα στο πολυτελές συγκρότημα, χωρίς να προκαλέσουν υποψίες. Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν πως η σπείρα που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα είχε εσωτερική πληροφόρηση για τον αριθμό των ανδρών που απαρτίζουν την προσωπική φρουρά της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Είναι γνωστό πως λόγω κρίσης, η οικογένεια είχε εδώ και καιρό αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των ατόμων της φρουράς. Αυτές οι περικοπές έκαναν τους «εγκέφαλους» της ληστείας να θεωρήσουν ότι θα κατάφερναν να βρεθούν μέσα στο συγκρότημα χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Και, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκαν απόλυτα.

Η τραγική ειρωνεία σε όλο το περιστατικό είναι το γεγονός ότι την ώρα της διάρρηξης το σπίτι δεν ήταν ακατοίκητο. Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν στη Μύκονο και κοιμόταν χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει, ούτε φυσικά να μπορεί να προβλέψει όλα όσα ακολούθησαν. Οι δράστες ήξεραν ότι όλα καταγράφονται στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και έτσι φόρεσαν μαύρες κουκούλες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι διαρρήκτες βρέθηκαν μέσα στη βίλα, άρχισαν να ψάχνουν για μετρητά. Τελικά αρκέστηκαν σε μερικά πανάκριβα ρολόγια, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Η κ. Αγγελοπούλου ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για τα τεκταινόμενα και, όπως είναι λογικό, αντέδρασε χωρίς χρονοτριβή. Έδωσε εντολή στους ανθρώπους της να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία όταν η ίδια διαπίστωσε ότι έλειπαν τα πανάκριβα ρολόγια.

Μόλις έγινε η σχετική καταγγελία, η «Σιδηρά Κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων απέλυσε τον υπεύθυνο ασφαλείας και ύστερα από τέσσερις μέρες ήρθε στο νησί ο αντικαταστάτης του, ο οποίος και ανέλαβε άμεσα τα νέα του καθήκοντα.

Το θέμα φυσικά δεν μπήκε στο αρχείο από τους αστυνομικούς του νησιού. Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό στη Μύκονο και ήδη έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές αλλοδαπών υπόπτων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη συμμορία κρύβονται Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι και δεν έχουν φύγει από τη Μύκονο. Οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής διάρρηξης αναμένεται να οριστικοποιηθούν έπειτα από την παροχή των συνομιλιών τη μοιραία βραδιά από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι επίμαχες κλήσεις έχουν καταγραφεί από τις κεραίες που καλύπτουν επικοινωνιακά τον Άγιο Λάζαρο και όλους τους ιδιοκτήτες και ενοίκους των κατοικιών στο συγκρότημα του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πηγή: εφημερίδα SPIRTO

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.