Σοκ και δέος στον Λευκό Οίκο: Εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου που δεν είχαμε δει ποτέ και δόθηκαν στη δημοσιότητα!

Όταν 20 Μαρτίου του 2003 ο Τζορτζ Μπους ανακοίνωνε πως ξεκινούσε η επιχείρηση “Σοκ και Δέος” στο Ιράκ μάλλον είχε στο μυαλό του αυτό που είχε ζήσει τα… υπόγεια του Λευκού Οίκου λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Γιατί όπως αποδεικνύεται από αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες, αυτό έζησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο αντιπρόεδρός του Ντικ Τσέινι, οι σύζυγοί τους, η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκείνη την αποφράδα ημέρα. Την ημέρα που η Αλ Κάιντα αιματοκύλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τέσσερις συντονισμένες αεροπειρατείες δολοφόνησε 2.996 ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες που μέχρι σήμερα ήταν στο κεντρικό αρχείο, έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Τραβήχτηκαν από τον επίσημο φωτογράφο του Ντικ Τσέινι, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπους.

Με τα πόδια πάνω στο γραφείο, ο τότε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εικόνες από τους φλεγόμενους Δίδυμους Πύργους. Δυο αεροπλάνα που είχαν καταληφθεί από αεροπειρατές της Αλ Κάιντα είχαν, λίγη ώρα πριν, πέσει πάνω στο “καμάρι” της Νέας Υόρκης: τους Δίδυμους Πύργους.

Ο φόβος έκδηλος σε κάθε καρέ φωτογραφίας. Η απόγνωση “ζωγραφισμένη” στα πρόσωπα όλων. Ο τρόμος το ίδιο. Ο Μπους δαγκώνει τα χείλια του. Ο Τσέινι κάθεται με τα χέρια στο πρόσωπό του. Η Ράις κοιτά στο κενό.
Όλοι βρίσκονται στο κέντρο επειγόντων επιχειρήσεων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν και πως ο Τσέινι και η σύζυγός του Λινέτ φυγαδεύτηκαν από τον Λευκό Οίκο ενώ ο Μπους είχε μεταφερθεί σε καταφύγιο στην ανατολική πλευρά, το οποίο μπορεί να αντέξει ακόμη και πυρηνική επίθεση. Ο αντιπρόεδρος είχε μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία, όπως αποδεικνύεται τώρα στο Καμπ Ντέιβιντ και αργότερα αλλού. Το πρωτόκολλο επιτάσσει σε ανάλογες στιγμές ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να μην είναι στο ίδιο μέρος.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.