Στη δημοσιότητα ο νέος τιμοκατάλογος των δημόσιων σχολείων (φωτό)

Επανήλθε στο θέμα της «οικονομικής συνδρομής» των γονέων στη δημόσια εκπαίδευση, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας με ακόμα πιο αναλυτικό τρόπο σε όσους παραποίησαν τις απόψεις του.

Αυτή τη φορά, για να αποφευχθούν οι «παρεξηγήσεις» και οι παραποιήσεις των λεγομένων του, ο κύριος Τριανταφυλλίδης κοινοποίησε προς κάθε ενδιαφερόμενο και τις διαφορετικές τιμές, ανάλογα με τη θέση που επιθυμεί κάθε μαθητής να παρακολουθεί τη διδασκαλία.

Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν μέσα στην κάθε τάξη, τη θέση που επιθυμούν, είτε μέσω ειδικής εταιρίας τηλεφωνικών κρατήσεων είτε μέσω internet. Επίσης θα μπορούν να εξοφλούν είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε με τηλεφωνική χρέωση. Σε περίπτωση δε, που δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τη θέση του θρανίου, θα μπορούν να την επιστρέψουν εντός 10 διδακτικών ημερών.

Όπως φαίνεται και στο κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα, τα θρανία σε κάθε σχολική αίθουσα είναι χωρισμένα σε τέσσερα βασικά διαζώματα που οι τιμές τους κυμαίνονται από 600 έως 250 ευρώ. Στην τάξη θα υπάρχουν επίσης θέσεις χωρίς θρανία για όρθιους στη γαλαρία (τουριστική θέση), θέσεις δίπλα στην πόρτα (οι λεγόμενες «λαϊκές), ενώ για όσους μαθητές το επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα χρονοχρέωσης (10 ευρώ/ώρα) αν παρακολουθήσουν το μάθημα από το παράθυρο.


Όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο δημοσιογράφος / βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δεν πρόκειται για δίδακτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενιαία τιμή, είναι περισσότερο μια ευγενική χορηγία εκ μέρους των γονέων με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στο επίπεδο της ιδωτικής. Πώς; Μα με το να γίνει ιδιωτική!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Nίκος Ζαχαριάδης (μουφαnet)

Πηγή: protagon.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.