Στους δρόμους κατέβηκαν μαθητές, καθηγητές και γονείς στην Αρτέμιδα

Στους κεντρικούς δρόμους της Αρτέμιδας κατέβηκαν την Τετάρτη το πρωί μαθητές, καθηγητές και γονείς απαιτώντας την λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδας σε νέο κτίριο από τη νέα σχολική χρονιά.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδας, τα 15μελή των σχολείων, ενώ η 5η ΕΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας τις πρώτες ώρες.

Με συνθήματα όπως: «Όχι πια στη κοροϊδία, όχι άλλα κοντέινερ, θέλουμε σχολεία», «δήμαρχε, δήμαρχε άκουσε καλά, δεν είμαστε σαρδέλες, είμαστε παιδιά», «η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται», «δώστε λεφτά για την παιδεία, αφήστε τις δόσεις και φτιάχτε μας σχολεία», οι συγκεντρωμένοι υπογράμμισαν την ανάγκη λειτουργίας του Β’ Λυκείου. Και αυτό μιας και στο μοναδικό Λύκειο που λειτουργεί στην Αρτέμιδα (στο οποίο έχουν προστεθεί κοντέινερ) στοιβάζονται 450 μαθητές σε ένα κτίριο που είχε κατασκευαστεί να στεγάσει έως 250 μαθητές.

Η πετυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στη διασταύρωση στις 8.30, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αρτέμιδας και ολοκληρώθηκε στα σχολεία.

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τη δημοτική αρχή άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε μέχρι τη νέα σχολική χρονιά το Β’ Λύκειο να στεγαστεί σε ενοικιαζόμενο κτίριο στη Βραυρώνα. Αλλιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.