Συναγερμός στις ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα

“Συναγερμός” χτύπησε στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής (13/11).

Τα μέτρα ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις εντάθηκαν, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη, όπου είχαν διαπραχθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν υποστεί αεροπειρατεία που κατέστρεψαν τους δίδυμους ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών.

Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας—μπλε, λευκό και κόκκινο.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC 7 ότι «κάθε φορά που βλέπουμε μια επίθεση σαν αυτή, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να επαγρυπνούμε».

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι.

Η υπηρεσία που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των συγκοινωνιών στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ (Port Authority) ανακοίνωσε ότι η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης σε όλες τις γέφυρες, τις υπόγειες στοές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο World Trade Center και σε μέρος του Μανχάταν. Διευκρίνισε ότι αυξάνει τις περιπολίες σε λεωφορεία και τρένα, καθώς και τους ελέγχους στις αποσκευές επιβατών.

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον τόνισε σε δήλωσή του ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι» χθες.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν και οι ομοσπονδίες μπάσκετ και αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Πέραν της Νέας Υόρκης, οι υπηρεσίες ασφαλείας και συγκοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου αύξησε τις περιπολίες, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από τη δική της πλευρά ότι αύξησε τους αστυνομικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες προληπτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σιν Χίκμαν.

Στη Βοστόνη, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ανέπτυξε επιπλέον άνδρες και συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδιακές αρχές, παρότι δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη απειλή στην πόλη όπου είχαν σημειωθεί βομβιστικές επιθέσεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τον Απρίλιο του 2013. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Πίτσμπεργκ κ.ά.

Η Amtrak, η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έχει ενημέρωση για καμιά συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή εναντίον των επιβατικών ή των εμπορευματικών συρμών της.

Πηγή: news247.gr , ΑΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.