Συνελήφθη “μαϊμού” τυφλός ηλικιωμένος

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ένας 78χρονος, ο οποίος λάμβανε παράνομα επίδομα τυφλότητας από τον Δήμο Ελευσίνας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο ηλικιωμένος όχι τυφλός δεν ήταν, αλλά είχε και “γερακίσια” μάτια, καθώς είχε ανανεώσει την άδεια ικανότητας οδήγησης, έχοντας κριθεί οφθαλμολογικά ικανός…

Μάλιστα, ο “τυφλός” κατά τα άλλα ηλικιωμένος, κατελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητο της συζύγου του! Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 78χρονος συνταξιούχος λάμβανε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα, μηνιαίο επίδομα τυφλότητας, περίπου 320 ευρώ, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελευσίνας, η οποία ανανεώθηκε το 2010, εφ’ όρου ζωής. Επίσης, από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι ο 78χρονος είχε ανανεώσει την άδεια ικανότητας οδήγησης κατά τα έτη 2006, 2009 και 2012.

Όπως προέκυψε το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμού του δικαιούχου έως και τον Δεκέμβριο 2014, ανέρχεται στις 36.234 ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια Ανάκριση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.