ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΕΚ:Φίλε, έρχεται ο Στράτος (Σβάρνας)

Από την Τριγλία και την Ραφήνα στην Ένωση και στην «Αγιά Σοφιά»

Από τον
Θοδωρή Λινάρδο

Έτοιμος να πάρει… σβάρνα κάθε εμπόδιο που θα βρει στο διάβα του, ο Στράτος Σβάρνας βροντοφωνάζει πως έρχεται ή μάλλον ήρθε, από την Τριγλία και την Ραφήνα (με το περίφημο λιμάνι και τα ουζερί της), εδώ και μερικούς μήνες στην ΑΕΚ, για να μείνει. Τα λέει και με το παραπάνω, εξάλλου, στην συνέντευξή του στο irafina.

 

svarnas4

Ο νεαρός στόπερ, ούτε καν ενήλικος, μαθητής ακόμη στην τρίτη Λυκείου, κοιμάται και ξυπνά με το διπλό όνειρο των «κιτρινόμαυρων». Να κερδίσει η «Ένωση», ως ομάδα Β’ Εθνικής, πράγμα πρωτόγνωρο, το φετινό Κύπελλο και φυσικά παράλληλα να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς».  Να παίξει, δηλαδή, ο υψηλόσωμος άσος, με την ΑΕΚ στο γήπεδο, που αγωνιούν οι οπαδοί της να επανακατασκευαστεί, στη Νέα Φιλαδέλφεια…

 

-Σε αγχώνει το βάρος της φανέλας μεγάλης ομάδας;
«Καθόλου δεν αγχώνομαι. Ισα ισα, μαθαίνω από όλους, συμπαίκτες και τεχνικό τιμ. Τα παιδιά, που λογικά κιόλας βάσει εμπειρίας, είναι πιο μπροστά από μένα στο ροτέισον, με στηρίζουν, με συμβουλεύουν. Εγώ, περιμένω τις ευκαιρίες μου και θέλω να δίνω ότι καλύτερο για την ΑΕΚ. Τα δύσκολα για την ΑΕΚ ξεπεράστηκαν, αυτό μας λένε και μερικά από τα παιδιά που έζησαν την πίκρα του υποβιβασμού από την Σούπερ Λιγκ. Αυτό πιστεύουμε κι εμείς. Είμαστε όλοι ενωμένοι, από τον πρόεδρο, μέχρι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα και περιμένουν να τελειώσει όπως πρέπει και η φετινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία. Η ΑΕΚ έρχεται ισχυρή, μαθημένη στην πρώτη κατηγορία, αποφασισμένη να μην ξανακάνει τα λάθη του παρελθόντος».

svarnas

-Ο κόσμος είναι διαρκώς στο πλευρό σας, βέβαια.
«Ποτέ δεν άφησε την ΑΕΚ ο κόσμος της, στα εύκολα και στα δύσκολα. Δίνει δύναμη ο παλμός του λαού της ΑΕΚ και κουράγιο για την συνέχεια σε όλους μας. Αξίζουν να δουν επιτυχίες, μακάρι να μπορέσει η ομάδα να τους χαρίσει το φετινό Κύπελλο. Θα είναι το όνειρο που πραγματοποιείται, η υπέρβαση, διότι μία ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ θα έχει κατορθώσει κάτι μοναδικό. Όλοι μας θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ να κερδίζει το Κύπελλο, μακάρι να το καταφέρουμε και στην συνέχεια να πλησιάζει η ομάδα εκεί που προστάζει η ιστορία της, στην κορυφή».

svarnas5

-Το εξωτερικό ή μία άλλη ελληνική ομάδα, υπάρχει στο μυαλό σου;
«Από την στιγμή που με παρακολουθούσε καιρό η ΑΕΚ και είχα την ευκαιρία να τους πείσω να με αποκτήσουν από την Τριγλία, νιώθω πως δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ. Το λέω με την έννοια πως η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες. Η περσινή συγκυρία, που με έφερε αντίπαλο της ΑΕΚ στην Γ΄Εθνική, ήταν φαίνεται σημαδιακή για μένα, αφού είχα την ευκαιρία μου να βρεθώ στον μεγάλο αυτό σύλλογο, που με πίστεψε, βλέποντάς με στα παιχνίδια. Έχω τριετές συμβόλαιο, θα ήταν ευχής έργο να βρίσκομαι ως παίκτης της ΑΕΚ σε μερικά χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια και από την άλλη το εξωτερικό για τον καθένα είναι μία προοπτική. Θα ήθελα να δοκίμαζα την τύχη μου, αν μου παρουσιαζόταν η ευκαιρία μίας σπουδαίας ευρωπαϊκής ομάδας, όπως κάνει, έχοντας χτίσει καριέρα το ίνδαλμά μου, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αλλά προέχει η δουλειά μου με την ΑΕΚ. Και όταν έχω για δάσκαλο τον Δέλλα, που δίδαξε την θέση του στόπερ, τότε νιώθω τυχερός για τα εφόδια που λαμβάνω και τις εμπειρίες, ακόμη και στις προπονήσεις. Με χαμηλά το κεφάλι, θα προσπαθήσω να δικαιώσω και να δικαιωθώ. Φυσικά, μεγάλος στόχος είναι και η Εθνική Ανδρών, τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή».

svarnas6

-Τα πειράγματα στο σχολείο πώς πάνε;

«Φίλοι και συμμαθητές καταχάρηκαν με την μεταγραφή μου, με πιστεύουν, με γεμίζουν δύναμη. Ειδικά οι φίλοι της ΑΕΚ, καθώς στην Ραφήνα το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο είναι έντονο. Ακόμη όμως και φίλοι που υποστηρίζουν άλλη ομάδα, ευχαριστήθηκαν πολύ που με βλέπουν να είμαι παίκτης της ΑΕΚ και μού δίνουν θάρρος. Το ίδιο και στο σπίτι, η οικογένειά μου, τα αδέρφια, οι γονείς μου,οι συγγενείς. Όλοι είναι κοντά μου και η μετακίνηση στην ΑΕΚ ήρθε ως κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο».

svarnas7

svarnas8


 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.