Τέλεια, απαλά πόδια μετά το ξύρισμα; Τips για να τα καταφέρεις

Το ξύρισμα, αναμφισβήτητα, είναι ο πιο ανέξοδος, γρήγορος και ανώδυνος τρόπος αποτρίχωσης, που πολλές από εσάς συνεχίζετε να προτιμάτε. Τα ερεθισμένα, γεμάτα κοκκινίλες και τραχιά στην υφή τους πόδια μετά το ξύρισμα, σίγουρα είναι κάτι που καμιά γυναίκα δεν επιθυμεί… κι όμως συμβαίνει!

Πριν αποδεχτείς τη μοίρα της ξηρής- πλην αφυδατωμένης και τραχιάς επιδερμίδας των ποδιών σου, ακολούθησε τα παρακάτω μικρά tips σωστού ξυρίσματος που αφενός θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις, αφετέρου θα σου χαρίσουν ένα βελούδινο αποτέλεσμα μετά το ξύρισμα.

Επένδυσε σε ένα καλό ξυραφάκι με πολλές λεπίδες: Αυτό άλλωστε είναι το βασικό σου εργαλείο στην επιχείρηση ξύρισμα που θα ξεκινήσεις και όπως και να έχει, πρέπει να φερθείς σαν επαγγελματίας! Παράλληλα, να έχεις πάντα κατά νου οτι το ξυραφάκι χρειάζεται να το ανανεώνεις.

Ξεκίνα την αποτρίχωσή σου με απολέπιση: Απαραίτητο και καθόλου αμελητέο το στάδιο αυτό.Κι αν ρωτάς το γιατί… Η απολέπιση πριν το ξύρισμα βοηθά στο να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και να απομακρυνθούν τόσο τα νεκρά κύτταρα όσο οι ρύποι που τους φράζουν αλλά και οι πολύ μικρές τριχούλες που κρύβονται κάτω από αυτούς. Με αυτό τον τρόπο το ξύρισμα είναι πιο βαθύ και αποτελεσματικό.

Χρησιμοποίησε κατα κύριο λόγο αφρό ξυρίσματος: Άπλωσε, λοιπόν, τον αφρό ξυρίσματος που θα μαλακώσει τις τρίχες των ποδιών σου και άφησε τις ξυριστικές λεπίδες να γλιστρήσουν πάνω του.

Κάνε πρώτα μπάνιο και μετά ξυρίσου ειδάλλως, πλύνε την περιοχή που θέλεις να ξυρίσεις με ζεστό νερό που θα μαλακώσει το δέρμα. Η υγρασία του ντους κάνει τις τρίχες πιο μαλακές ενώ παράλληλα ανοίγει τους πόρους.

Και φυσικά… στο τέλος η ενυδατική λοσιόν επιβάλλεται: Χρησιμοποίησε την ενυδατική κρέμα σου ή πιο φυσικά υλικά , όπως gel αλόης ή βούτυρο καριτέ για να απαλλαγείς από τυχόν ερυθρότητα και εξανθήματα μετά το ξύρισμα. Άπλωσε την ενυδατική κρέμα στα πόδια σου και τις επόμενες ημέρες για ακόμη πιο βελούδινο αποτέλεσμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.