Τέλος το αφορολόγητο με μετρητά – Μόνο με κάρτα ή μέσω τράπεζας

Τέλος το αφορολόγητο για όσους χρησιμοποιούν μετρητά. Μόνο ότι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας θα αναγνωρίζεται πλέον ως αφορολόγητο.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη στο ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με τα φορολογικά πλάνα της κυβέρνησης όσον αφορά το χτίσιμο του αφορολόγητου και των δαπανών αλλά και για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη μόνο ότι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας θα αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στον Σκάι, εξήγησε ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Αυτό αφορά ακόμη και ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ ή δαπάνες της οικογένειας. Επίσης ανέφερε ότι το χτίσιμο του αφορολογήτου θα έχει σχέση με το εισόδημα.

Την ίδια ώρα κίνητρα θα έχουν, όσοι φορολογούμενοι αποκαλύψουν στο δημόσιο αδήλωτα εισοδήματα τα οποία διατηρούν σε εγχώριες τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. ωφελούμενοι έκπτωσης έως και 70% Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης θα έχουν όσοι τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του Δημοσίου ή σε έντοκα γραμμάτια. Το ποσοστό της έκπτωσης θα ανέρχεται στο 70%. Αντίθετα, εάν τα χρήματα διατηρηθούν σε απλό καταθετικό λογαριασμό εγχώριας τράπεζας, το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι μόλις 20% επί του φόρου που προκύπτει.

Ο φόρος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Όσοι νομιμοποιήσουν τα εισοδήματα θα γλιτώνουν πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.

Όσοι επαναπατρίσουν κεφάλαια από το εξωτερικό και τα επενδύσουν θα έχουν έκπτωση από 20-70%. Η εν λόγω έκπτωση θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων. Δηλαδή μείον 70% εφόσον το κεφάλαιο τοποθετηθεί σε ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Μείον 20% έως 60% αν τα κεφάλαια τοποθετηθούν για σύσταση εταιρείας. Μείον 20 έως 60% εφόσον τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε εταιρεία που επενδύει στην Ελλάδα. Μείον 20 έως 60% για συμμετοχή σε fund που επενδύει στην Ελλάδα. Μεόν 20 έως 60% για επένδυση σε ακίνητα. Μείον 20% εφόσον τα κεφάλαια διατηρηθούν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό. Μείον 30% στην περίπτωση που τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε προθεσμιακό λογαριασμό. Καμία έκπτωση δεν θα δικαιούται ο πολίτης στην περίπτωση που νομιμοποιηθούν και παραμείνουν στο εξωτερικό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.