Τα άτομα ΑμΕΑ θα έχουν πλέον πρόσβαση στην πλαζ της Ραφήνας

Καιρός ήταν! Στις επόμενες δέκα μέρες η προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για μπάνιο στη Πλαζ της Ραφήνας θα είναι γεγονός. Με το που ήρθε το τελικό «οκ» της Περιφέρειας, ο επόπτης λιμένος Σάββας Αραπκιλής ανέλαβε δράση!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σχετικό αίτημα για την τοποθέτηση ειδικής ράμπας για τα άτομα αυτά είχε κατατεθεί απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή του Χριστόπουλου και επί Δημητρόπουλου ως Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ. Το θέμα όμως είχε «κωλύσει» στην Περιφέρεια.

Και να που ήρθε ο καιρός μετά την επαναφορά του θέματος απ’ τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Ορκόπουλο, να πάρει την έγκριση από την Περιφέρεια, να είναι όλα έτοιμα (αποδυτήρια, ντουζ, τουαλέτα ΑμΕΑ, διάδρομο κλπ) κατά δήλωση του κ. Αραπκιλή στο irafina.gr και να είναι θέμα χρόνου πότε θα παραδοθεί προς χρήση η ειδική ράμπα για τους συνανθρώπους μας που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα ώστε να μπορούν να κάνουν μπάνιο στην πλαζ της Ραφήνας..

rampa amea plaz2

Ο κ. Αραπκιλής, μας είπε ακόμα ότι το σημείο (δίπλα στα βράχια από την μεριά του Φάρου) για τη τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος επιλέχτηκε απ’ την εταιρεία ως το πλέον κατάλληλο. Πληροί όλες τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις γι αυτό η Περιφέρεια θα τοποθετήσει τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, ελληνικής εταιρείας.

plaz thesi gia amea2

Η ολοκλήρωση των εργασιών όπως προαναφέραμε αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

plaz thesi gia amea3

Η πλαζ της Ραφήνας μετά την τοποθέτηση της ειδικής ράμπας θα μπορεί να φιλοξενεί όλα τα άτομα όχι μόνο της Ραφήνας, που έχουν προβλήματα κινητικότητας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.