Τα jeans που ξεσηκώνουν το Android

Πώς θα ήταν να μη χρειάζεται να βγάλετε τα χέρια από τις τσέπες του τζιν σας για να απαντήσετε στην τηλεφωνική κλήση; Ε, αυτό θέλουν να κάνουν πραγματικότητα η Google και η Levi’s.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το τζιν που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε συγκεκριμένες λειτουργίες στο smartphone σας. Την ανακοίνωση έκανε η Google στο συνέδριο I/O 2015 για developers στο Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή.

Η κίνηση εντάσσεται σε ένα γενικότερο project με το όνομα “Jacquard”, το οποίο είναι κατά βάση ένας τύπος έξυπνων υφάσματος που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές προϊόντων ένδυσης και άλλων προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά ρούχα εύκολα.

Η Google και η Levi’s δεν έδωσαν λεπτομέρειες, αλλά η επίδειξη στο I/O 2015 περιλάμβανε το άγγιγμα ενός κομματιού υφάσματος το οποίο έδινε εντολές στο media player για την αναπαραγωγή μουσικής και την αυξομείωση της έντασης. Η Google φαίνεται να θέλει να τυποποιήσει τέτοιες λειτουργίες για να κάνει εύκολη την κατασκευή τέτοιων υφασμάτινων συσκευών.

Πηγή : e-pcmag.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.