Την άμεση διάθεση 33.000 ανέργων σε Δήμους ζητά η ΚΕΔΕ

patoulis

Την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών, εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», το ταχύτερο δυνατό, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει, καταρχήν τον Υπουργό Εργασίας, ότι οι Δήμοι, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του σημειώνει, ότι «το Πρόγραμμα “Κοινωφελούς Εργασίας” αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν ένα ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η Χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το Πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης με την επιστολή του, ενημερώνει τον Υπουργό, ότι η έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και προέβλεπε τη διάθεση 33.000 θέσεων εργασίας στους Δήμους της Χώρας, αλλά λόγω των Βουλευτικών Εκλογών και των απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν, το Πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.

Ως εκ τούτου, ζητά να επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησης του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.