Τι αλλάζει στον “Καλλικράτη”

Λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη εμπιστοσύνη στους δήμους να διαχειρισθούν τα του οίκου τους, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο Λαρισαίων την Τρίτη το βράδυ.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αλλαγές στον Καλλικράτη, κυρίως, στο επίπεδο της γραφειοκρατίας. «Θα πρέπει να αλλάξει όλο το πλαίσιο των συνεχόμενων ελέγχων των Δήμων και των δημάρχων και να υπάρξει μία διαδικασία ελέγχου στο τέλος του έτους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε και αυτή την μεταρρύθμιση στις ελληνικές καλένδες, σημειώνοντας πως στόχος της νέας κυβέρνησης αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη τον πρώτο χρόνο και οι ανωτέρω αναφερόμενες θεσμικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες λόγω των μνημονιακών δυσκολιών δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ενώ στην είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας τον υποδέχθηκαν με ευχές και λουλούδια σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στις θέσεις τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.