Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες του Flash Player για να μην πέσουν θύματα χάκερς

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η εταιρεία λογισμικού Adobe μετά τη δήλωση ότι εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να αναπτύξει ένα διορθωτικό για μια σοβαρή ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στο Flash Player και καθιστούσε δυνατή την εκμετάλλευσή της από χάκερς.

Χθες, η εταιρεία προέτρεψε  τους χρήστες να εγκαταστήσουν άμεσα την τελευταία έκδοση του Flash για τη διόρθωση του σφάλματος, διαφορετικά προειδοποιεί ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να πέσουν θύματα καλόβουλων επιθέσεων.

Η ευπάθεια, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το Flash Player αναπαράγει τα αρχεία βίντεο, επιτρέπει στους χάκερ, με τη χρήση ενός ειδικού οπτικοακουστικού αρχείου, να παρουν υπό έλεγχο τον υπολογιστή.

Μέχρι να δημοσιοποιηθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, η ευπάθεια είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε «επιθέσεις» από μια κινέζικη ομάδα χάκερ γνωστή ως APT3 (Advanced Persistent Threat 3).

Η ομάδα απέστειλε κακόβουλα emails σε οργανισμούς αεροδιαστημικής, άμυνας, κατασκευών, τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών, τα οποία «άνοιγαν ένα παράθυρο» για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών των οργανισμών αυτών.

Στην ανακοίνωσή της η Adobe επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι χρήστες να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του Flash προκειμένου να διορθωθεί η ευπάθεια και να εξαλειφθεί η απειλή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.