Το Πρότυπο σε κορυφαίες θέσεις στον αγώνα τριάθλου XTERRA στη λίμνη Πλαστήρα!

Η όμορφη λίμνη Πλαστήρα υποδέχτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος τον ορεινό αγώνα τριάθλου XTERRA-Greece 2015. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο (δες εδώ: άρθρο για τον αγώνα XTERRA) πρόκειται για ένα πολύ υψηλού επιπέδου event καθώς έλκει αθλητές από όλο τον κόσμο προκειμένου να προκριθούν στον τελικό XTERRA triathlon στη Hawaii.

Ο αγώνας είχε 2 διαφορετικές αποστάσεις, τόσο για το ατομικό όσο και για το ομαδικό (σκυταλοδρομία):

  • Sprint: 750μ κολύμπι, 15χλμ ορεινή ποδηλασία, 5χλμ ορεινό τρέξιμο
  • Full Distance: 1500μ κολύμπι, 30χλμ ορεινή ποδηλασία, 10χλμ ορεινό τρέξιμο

Η παρουσία του Πρότυπο ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή, με όλους του αθλητές-μέλη του να καταλαμβάνουν θέσεις μέσα στην 10 αδα!

Για ακόμη μία φορά, οι προετοιμασίες και οι προπονήσεις των μελών μας μέσω του Πρότυπο, αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι στα πλαίσια του γυμναστηρίου να προωθούνται τα μέλη σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας ένα τεράστιο κίνητρο στις προπονήσεις.

Επιπλέον, οι χρόνοι τερματισμού αποδεικνύουν την άριστη προπονητική μεθοδολογία και σύστημα που ακολουθούν οι αθλητές μας, μέσω του Πρότυπο, προκειμένου να επιτύχουν αξιόλογες διακρίσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι αθλητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον καιρό, αφού κατά την διάρκεια του ποδηλατικού σκέλους “άνοιξαν” οι ουρανοί.

xterra agonas2015 3

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδρομή γινόταν σε ορεινά μονοπάτια η οποία από μόνη της είχε μεγάλη δυσκολία, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει την ποδηλασία εξαιρετικά τεχνική, αλλά και λίγο επικίνδυνη, καθώς οι νερο-λακούβες και οι λάσπες παραμόνευαν σε κάθε σημείο.

Εξαιτίας αυτού, πολλοί αθλητές αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν έναν πιο “συντηρητικό” ρυθμό στο ποδήλατο προκειμένου να αποφύγουν ανεπιθύμητες πτώσεις και γλιστρήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το καταπράσινο φυσικό τοπίο της περιοχής και το κολύμπι στην κρυστάλλινη λίμνη Πλαστήρα.

Όπως και άλλες χρονιές, και φέτος, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η συγκέντρωση αθλητών, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, απόδειξε την ανεκτίμητη αξία της διοργάνωσης XTERRA στη χώρα μας, η οποία πλέον έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ “ασφυκτικός’, αφού στους αθλητές κατατάσσονταν και επαγγελματίες (PRO) από την Ευρώπη, Αμερική και όχι μόνο. Η χρονική απόσταση μεταξύ των αθλητών ήταν τόσο οριακή, που σχεδόν κατά μέσο όρο, για κάθε λεπτό που κέρδιζε κάποιος ανέβαινε μία θέση στην κατάταξη!

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η τέταρτη θέση του Γιώργου Χανούμη ήταν εξαιρετική, γεγονός που προβάλλει την δυναμική και την αποτελεσματικότητα των προπονήσεων που πραγματοποιούνται στο Πρότυπο γυμναστήριο, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη υποστήριξη και επίβλεψη που του παρέχουν κορυφαίοι και αναγνωρισμένοι προπονητές γύρω από την αθλητική πρόοδό του. Συγκεκριμένα, να τονίσουμε την συμβολή των: Β. Κρομμύδα, ο οποίος τον τροφοδοτεί με ένα άκρως επιτυχημένο και πλήρες πρόγραμμα τριάθλου (δείτε την ιστοσελίδα του Β.Κρομμύδα), του Γ. Δρυμωνάκου για τις ανεκτίμητες και τεχνικές προπονήσεις κολύμβησης, αλλά και του Γ. Δανιήλ που επίσης με τις συμβουλές του και την παροχή ατομικών προπόνησεων, βοήθησαν τον Γ. Χανούμη στο να τελειοποίησει την κολυμβητική του επίδοση, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στους αγώνες. Φυσικά, στην κάθε αυτή προσπάθεια παρών είναι πάντοτε και το Πρότυπο γυμναστήριο στη Ραφήνα.

xanoumis xterra2

Επιπλέον, να αναφέρουμε και την υλική υποστήριξη που προσέφεραν οι παρακάτω χορηγοί, χωρίς του οποίους κανένα αποτέλεσμα δεν θα ήταν εφικτό: Του Kasimatis Cycling για την παροχή κορυφαίου ποδηλατικού εξοπλισμού σε μοντέλα βουνού αλλά και κούρσας, και της Oakley η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας sport και casual γυαλιά τα οποία φέρουν μοναδικό σχεδιασμό, αλλά και φακούς με πατενταρισμένη τεχνολογία δίνοντας τη μέγιστη βοήθεια κατά τη διάρκεια των αγώνων.

xanoumis xterra3

Να αναφέρουμε επίσης, ότι στις μεγάλες αυτές κατατάξεις του XTERRA συνυπάρχουν και οι αθλητές του Πρότυπο Χ. Γείτονας, Σ. Κήπος, Λ. Παρλάλης για την Full-απόσταση, και ο Μ. Χατζηπόπης ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του στην Sprint διαδρομή! Στην σκυταλοδρομία, τα μέλη του Πρότυπο με την ομάδα “Walk” έφτασαν στον τερματισμό σε χρόνο κάτω από 3 ώρες στην μεγάλη απόσταση!

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μελών του Πρότυπο που συμμετείχαν στον αγώνα παρουσιάζονται παρακάτω:

Full – Απόσταση

rankTotal rankSex rankCategory Bib Surname Name FinishTime
39 33 4 179 ΧΑΝΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 03:03:03
49 43 5 152 GEITONAS CHRISTOS 03:17:03
70 61 5 217 KIPOS SPIRIDON 03:47:26
72 63 9 151 PARLALIS LEFTERIS 03:53:30
Sprint – Απόσταση

rankTotal rankSex rankCategory Bib Surname Name FinishTime
3 3 1 571 CHATZIPOPIS MAKIS 01:38:10
Σκυταλοδρομία – Full Απόσταση

rankTotal Bib Team Surname FinishTime
6 303 WALK ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Φ – ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ε – TROND LIE EVEN 02:57:42

xterra agonas2015 1

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα από το επίσημο site της XTERRA

Ευχόμαστε στο Πρότυπο, μόνο επιτυχίες για το μέλλον, σαν και αυτές του φετινού XTERRA!

xterra agonas2015 2

xterra agonas2015 4

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.