Το τραπέζι του μέλλοντος με μπριζόλες και πίτες χωρίς θερμίδες

Το επόμενο βήμα στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας αφορά το τραπέζι μας. Το Project Nourished επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία ενός ιδιαίτερου γεύματος χωρίς να ανησυχούν για τις θερμίδες, τις αλλεργίες ή για την υγεία τους.

future food1

Τροφές με λίγες θερμίδες, ελκυστικά και αληθοφανή αρώματα που μιμούνται τις μυρωδιές της μπριζόλας, του σούσι και της πίτας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καταναλωτές χάρη στο project «άλλο βλέπω – άλλο γεύομαι».

Η βασική ιδέα περιλαμβάνει μια συσκευή εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες εν ονόματι Occulas Rift, που φοριέται στο κεφάλι την ώρα του γεύματος.

Η λειτουργία της στηρίζεται στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας που- συνδυαστικά με το κομμάτι της μοριακής γαστρονομίας- αλλάζει ριζικά την εικόνα των τροφών που καταναλώνουμε.

Ουσιαστικό κομμάτι του project επίσης- πέρα από τη συσκευή- είναι οι ειδικά κατασκευασμένες από υδροκολλοειδή συστατικά εικονικές τροφές, οι οποίες όπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά πιστά αντίγραφα των πραγματικών είναι.

future food3

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.