Το 1ο Δημοτικό συμμετέχει στη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετέχει στη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ημέρα την οποία θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης…

στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας (Υ.Α 143571/Γ4/10-9-2014).

Κατά την διάρκεια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και μέσα από τη συμμετοχή, την προσπάθεια, τον συναγωνισμό και την προσωπική υπέρβαση, επιδιώκεται να αναδειχθεί η συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολο τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, προσομοιώσεις ολυμπιακών αθλημάτων, παιχνίδια, προβολές ταινιών και παρουσιάσεις.

Λόγω της ημέρας οι μαθητές πρέπει να φορούν φόρμα, το μπλουζάκι που δήλωσαν, αθλητικά παπούτσια και καπέλο και θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τη σχολική τους τσάντα.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:15 μμ. Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα αναβληθούν και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Από το σχολείο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.