Φιλοζωική ή petshop; Από πού είναι καλύτερα να πάρει κανείς σκύλο

Marilyn Peters (σύμβουλος συμπεριφοράς): Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα. Το παίρνεις από φιλοζωική. Έτσι, σώζεις ένα ζώο αντί να το αγοράσεις (τελείως διαφορετικές έννοιες) και δεν υποστηρίζεις μια βιομηχανία η οποία μόνο προβληματικά σκυλιά δημιουργεί. Υπάρχουν πάρα πολλά ζώα που έχουν υποφέρει στους δρόμους ή σε ακατάλληλα σπίτια και αναζητούν μια καινούργια αρχή. Ελπίζω να μπορέσει ένα από αυτά να έχει μια ευκαιρία μαζί σου.

Η ερώτηση είναι διπλή. Θέλεις καθαρόαιμο σκύλο ή απλώς έναν σύντροφο;

Έφη Παπαδοπούλου (εκπαιδεύτρια): Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι, για να αποκτήσει καθαρόαιμο σκύλο, που να ανήκει σε συγκεκριμένη φυλή, πρέπει να απευθυνθεί σε pet shop. Αυτή είναι τελείως λανθασμένη προσέγγιση γιατί, αγοράζοντας σκύλο από pet shop, υποστηρίζουμε τα παράνομα εκτροφεία, τα λεγόμενα puppymills, όπου κάποια ταλαίπωρα πλάσματα θεωρούνται μηχανές κουταβοπαραγωγής, δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα, ζουν όλη τους τη ζωή σε κλουβιά, μέσα στις ακαθαρσίες τους. Δεν θα πατήσουν ποτέ γρασίδι, δεν θα νιώσουν ποτέ ένα χάδι και θα γεννούν όσο αντέξουν, απλώς επειδή μοιάζουν με σκύλο ράτσας. Τα κουτάβια εμφανίζουν κληρονομικές ασθένειες και προβλήματα συμπεριφοράς. Εχουν αποχωριστεί τη μαμά τους, χάνοντας πολύτιμα μαθήματα ζωής, και μεγαλώνουν σε μια γυάλα.

Αντίθετα, ένας σοβαρός και υπεύθυνος εκτροφέας ποτέ δεν θα δώσει κουτάβι του σε pet shop. Θα προσέξει πάρα πολύ πού θα το εμπιστευτεί. Συνεπώς, αν θέλεις καθαρόαιμο, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε αναγνωρισμένο εκτροφείο.

Από την άλλη, αν θέλεις μια σκυλοφατσούλα που θα σε αγαπάει χωρίς όρους για πάντα, διαλέγοντας ένα από τα αναρίθμητα πλασματάκια που ζητάνε ένα σπίτι, δεν σώζεις μία αλλά δύο ζωές. Και το σκυλάκι που υιοθετείς, και ένα άλλο αδέσποτο που θα πάρει τη θέση φιλοξενίας που άδειασε. Οι φιλοζωικές είναι ήδη πολύ επιβαρυμένες τόσο οικονομικά όσο και από άποψη χώρου. Αν λοιπόν αναζητάς έναν τετράποδο σύντροφο, ξεκίνα τις βόλτες στις φιλοζωικές για να βρεις αυτόν που θα σου κλέψει την καρδιά.

(πηγή: trihes.gr)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.