Χαμός και βαριές κουβέντες στην βουλή για την ΠΝΠ και τα ταμειακά διαθέσιμα (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής που συζητείτε η ΠΝΠ για τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου, όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις των δημάρχων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κάλεσε την ασφάλεια της βουλής για να τους απομακρύνει από την αίθουσα με την δικαιολογία ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος και ότι η ΠΝΠ θα πρέπει να περάσει με κατεπείγουσα διαδικασία.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ παραμένει έξω από την αίθουσα της επιτροπής ζητώντας να δώσουν έστω στου βουλευτές το κείμενο με τις θέσεις των δήμων. Τελικά μετά την ένταση που επικράτησε θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η επιτροπή και θα ακούσει τους φορείς της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Επικράτησε πανδαιμόνιο από την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Τα αίματα όμως άναψαν όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο Προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε.

Ακόμα και τη στιγμή που ο κ. Μάρδας ήταν στο βήμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει:

«Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε, φωνάζοντας προς τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση», προκαλώντας την εκ νέου παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Από την πλευρά του, όρθιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά.

Η συνεδρίαση άρχισε ξανά σε νέο κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να επιμένει να μην ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ολομέλεια να την επεξεργαστεί και να κληθούν οι φορείς που εμπλέκονται στη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει σήμερα συζήτηση , να κληθούν αύριο οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάτι που έφερε «τα πάνω κάτω» και για το λόγο αυτό η συζήτηση διεκόπη εκ νέου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση να κληθούν οι φορείς, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους βουλευτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, τονίζοντας ότι οι συνθήκες που διάγει η χώρα είναι απροσδόκητες και η κυβέρνηση θέλει να πάρει τα μέτρα της, θωρακίζοντας τη χώρα σε κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Μέσα στον γενικό χαμό, μάλιστα, βουλευτές ανέφεραν ότι ο ακούστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να αποκαλεί τον Δημήτρη Μάρδα «κατοικίδιο της κυβέρνησης».

Τελικά, μετά από όλη αυτή την ένταση η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και η πρόταση Μάρδα δεν έγινε δεκτή και την Πέμπτη θα κληθούν οι φορείς να μιλήσουν στη Βουλή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.