Όλες οι αλλαγές στους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Πώς θα εξασφαλίζονται περισσότερα μόρια

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση νέου συστήματος στους διορισμούς των εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», το νέο σύστημα θα στηρίζεται στις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και σε καινούργιο καθεστώς αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου (αξιολόγηση) για δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, αλλάζει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών και με βάση το νέο σύστημα θα προσμετρώνται η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά, αλλά και τα υπόλοιπα προσόντα που διαθέτει κάποιος.

Ταυτόχρονα,θα υπάρξουν αλλαγή φιλοσοφίας στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (αξιολόγηση) και βελτιώσεις στο καθεστώς των μετατάξεων.

Χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης) κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έδωσε απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου δεν θα ικανοποιηθούν άμεσα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε τον κάβο του τετραμήνου».

Σε ό,τι αφορά σε όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στο να βάλει τέλος στις συνταξιοδοτήσεις μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι οποίες αναγκάζουν το υπουργείο σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών ή σε προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της νέας ηγεσίας οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν εκτός δημοσίου θα επαναπροσληφθούν.

Την ίδια ώρα οι συγχωνεύσεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα αξιολογηθούν από την αρχή και εάν χρειαστεί θα λειτουργήσουν ξανά κάποιες σχολικές μονάδες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.