Όσα έγιναν στην τακτική γ.σ. της ΕΠΣΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn της Αττικής Οδού, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2015.

Παρευρέθησαν μόνο 36 σωματεία-μέλη της Ένωσης, τα οποία άκουσαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης και δεν προέβησαν στην παραμικρή κριτική, εκτός από τη Νίκη Δροσιάς και την Άνοιξη… Συμμετοχή είχαν δηλώσει 46 σωματεία αλλά παρευρέθησαν μόνο τα 36!

Σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος πρότεινε για γραμματείς της Συνέλευσης τους κ.κ. Τάτση (Δόξας Αγ. Άννας), Λαμπρόπουλο (Αρτέμιδος) και Φραγκάκο (Μαρκό).

Κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό, ο πρόεδρος κ. Παπαμακάριος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στις παρακάτω παραμέτρους: «Εφέτος διοργανώσαμε τέλεια πρωταθλήματα, με πολύ καλές διαιτησίες. Ευχαριστούμε τους διαιτητές και παρατηρητές των αγώνων για την βοήθειά τους στην άψογη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Ειδική μνεία θα κάνω στην δουλειά που έγινε στις υποδομές και τις μικτές ομάδες της Ένωσης. Είμαστε η μοναδική Ένωση στην Ελλάδα που συνεχίζει μέχρι το καλοκαίρι τα προγράμματα και τους αγώνες των ομάδων υποδομής.

Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την ΕΠΟ και ευελπιστούμε σε βελτίωση των εκπροσωπήσεών μας σε όλους τους τομείς! Επισημαίνω ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο, όλα τα σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν διπλωματούχους προπονητές, σε όλες τις κατηγορίες αλλά και στις υποδομές».

Το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Βελτανιώτης, πήρε τον λόγο για να υπογραμμίσει ότι «η πρόοδος και οι επιτυχίες των μικτών ομάδων της Ένωσης οφείλονται στο προπονητικό τημ και τον επικεφαλής κ. Κατσίμπρα, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε».

Στις τοποθετήσεις τους, οι παράγοντες της Νίκης Δροσιάς και της Άνοιξης Γιάννης Μπέτσης και Δημήτρης Γιαρένης αντίστοιχα, έθιξαν μερικά προβλήματα που ταλαιπώρησαν τις ομάδες της Ένωσης στα πρωταθλήματα που έληξαν,. Οι βασικές παρατηρήσεις που έγιναν από τους δύο εκπροσώπους που πήραν τον λόγο, ήταν οι εξής:

– Πολλά παράπονα για την διαιτησία που «έχει μείνει πίσω», όπως και για τον «αόρατο» κ. Μικρόπουλο, που ορίζει τους διαιτητές και παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση ως στρατιωτική υπηρεσία! Όσο για τους παρατηρητές αγώνων, «οι παρατηρήσεις τους είναι της πλάκας»!

– Τα πολλά και τρομερά λάθη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, με τις πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές χωρίς σωστή συνεννόηση με τα σωματεία, την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας πριν την 12η και γιατί καθυστέρησε 45 ημέρες η διεξαγωγή του αγώνα Σταμάτας – Πρωτέα;

– Γιατί η Πειθαρχική Επιτροπή λειτούργησε παράνομα (με 2 μόνο μέλη) επί 3 και πλέον μήνες; Γιατί εκδιώχθηκε το μέλος Α. Θηβαίος αφού δεν είχε παραιτηθεί;

– Δεν βρίσκουμε διπλωματούχους προπονητές για τις ομάδες υποδομών. Θα δηλώσουμε υποχρεωτικά μόνο δύο (από τις 6) ομάδες μας στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΑΝΑ…

– Για πρώτη φορά στα χρονικά, χάθηκε από ένσταση παιχνίδι μικτής ομάδας της Ένωσης και κανείς δεν πήρε την παραμικρή ευθύνη.

– Στις ετήσιες γιορτές της Ένωσης, σταμάτησαν οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών – ποδοσφαιριστών, όπως συνηθιζόταν.

– Τι κέρδος έχει η ΕΠΣΑΝΑ από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Sportal TV;

Στις απαντήσεις που έδωσε συνοπτικά ο πρόεδρος κ. Παπαμακάριος, τόνισε:

– Εσείς μπορεί να περιμένετε ότι η Ένωση είναι «αγγελικά πλασμένη»! Δεν θα βρείτε πουθενά τέτοια κατάσταση! Σεβαστά όσα λέτε, αλλά εμείς λειτουργούμε και αποφασίζουμε βάσει του καταστατικού…

– Διαμαρτύρεστε για την διαιτησία επειδή υποβιβάσθηκε η ομάδα σας Νίκη Δροσιάς! Ο κ. Μικρόπουλος δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην Ένωση! Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ανατ. Αττικής και παρατηρητής διαιτησίας.

– Η 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ανεβλήθη και γι’ αυτό προηγήθηκε η διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής (σ.σ. αυτά ισχύουν μόνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο)!

– Η Πειθαρχική Επιτροπή είναι ανεξάρτητη και το Δ.Σ. δεν έχει κανένα δικαίωμα επέμβασης στις αποφάσεις της. Και υπάρχει προηγούμενο, με λειτουργία της Επιτροπής με δύο μέλη αντί για τρία, όπως αναφέρεται στο καταστατικό!

– Για τον μηδενισμό της μικτής, υπήρξε αμέλεια από πλευράς μας με παίκτη του Αχαρναϊκού αλλά «βγήκε» και μια πολύ περίεργη απόφαση της ΕΠΟ επί του προκειμένου…

– Για την βράβευση των μαθητών μπορεί να γίνει συζήτηση αλλά οι εποχές είναι οικονομικά δύσκολες. Θα δούμε…

– Το Sportal TV θα αποδώσει στην ΕΠΣΑΝΑ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 1.200 ευρώ.

Σε άλλες απαντήσεις που προέκυψαν από ανταλλαγή σχολίων μεταξύ των εκπροσώπων και της διοίκησης, ο πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος έδωσε τις ακόλουθες εξηγήσεις:

– Το συντομότερο (εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου) θα γίνουν συγκεντρώσεις με τους προπονητές και παράγοντες των ομάδων προκειμένου να διαμορφωθούν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου (ανδρών και υποδομών).

– Για το πώς διοικείται η Ένωση, εμείς προσπαθούμε να είμαστε και τα 11 μέλη του Δ.Σ. μαζί. Το πετύχαμε για ένα διάστημα. Για μετά, ο καθένας έχει τις ευθύνες του (εκτός του δήμαρχου κ. Ρούσση, ο οποίος παίρνει συνεχώς άδειες). Θα προσπαθήσω για εφέτος να είμαστε πάλι και οι 11 μαζί.

– Να είστε βέβαιοι ότι τα όποια οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ, θα κληθούν να πληρώσουν και οι Ενώσεις.

– Είχαμε ορισμένες μικρές χορηγίες αλλά μεγάλο κεντρικό χορηγό δεν είναι εύκολο να βρούμε.

– Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα της Ένωσης και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα από διαφημίσεις σ’ αυτό.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Παρατηρητών Γρηγόρης Αποστολίδης, πήρε τον λόγο για λίγο, προκειμένου να εξωραΐσει την συμπεριφορά των παρατηρητών, που δέχθηκαν -και αυτοί- βολές για κακή λειτουργία. Είπε σχετικά: «Οι παρατηρητές είχαν την νοοτροπία να πηγαίνουν στα γήπεδα, χωρίς ευθύνες. Έγινε μια ανανέωση, όχι μεγάλη, για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Προσπαθήσαμε και αλλάζουμε την νοοτροπία προς το καλύτερο».

Τελικά, ο διοικητικός απολογισμός ψηφίσθηκε με 35 «ναι», κι ένα «όχι» από τον Α.Ο. Άνοιξης. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός, που ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Πηγή: neaepsana.blogspot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.