15 μήνες φυλακή στον αρνητή πατέρα που «ζήτησε» 2,7 εκατ. ευρώ από διευθύντρια σχολείου

Τού «έκοψαν» και πρόστιμο 300 ευρώ, επειδή προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς μάσκα!

Σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε ερήμην το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον 37χρονο πατέρα – αρνητή από τη Θέρμη, ο οποίος όχι μόνο προκάλεσε… θερμό επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, καθώς δεν είχε προσκομίσει το self test του παιδιού του στο σχολείο, αλλά απαίτησε, κατόπιν, 2.700.000 ευρώ από τη διευθύντριά του!

Ο ίδιος αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και, απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου, είπε πως δεν έχουν το δικαίωμα να τον δικάσουν. «Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», είπε.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας, είπε ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές

Με τεστ και μάσκα στο σχολείο

Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά, ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε η ίδια, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε. Επισήμανε, μάλιστα, πως την προηγούμενη εβδομάδα πήγαινε κανονικά στο σχολείο με τεστ και μάσκα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 37χρονο ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση. Σημειώνεται δε ότι, μετά το πρόστιμο (300 ευρώ) που τού επιβλήθηκε έξω από την αίθουσα για μη χρήση μάσκας, προσήλθε φορώντας μία.

Δείτε ακόμα:  Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος που σκότωσε ανήλικη υπό την επήρεια αλκοόλ!

newsbreak.gr