24ωρη απεργία στην εστίαση και στην Efood

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό για αύριο στον κλάδο εστίασης και των διανομέων στην e-food.

Η συνάντηση που είχε οριστεί για σήμερα το μεσημέρι, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, με τους εργαζόμενους να κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στην μεταβολή των συμβάσεων εργασίας τους.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν «σταθερή και μόνιμη δουλειά», διεκδικώντας:

∙ Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την e-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δείτε ακόμα:  Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στην εστίαση– Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

∙ Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

∙ Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

∙ Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

∙ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

Δείτε ακόμα:  Πλεύρης: Ξανά με μουσική και χωρίς ωράριο η εστίαση – Παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού

∙ Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

∙ Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού.

mononews.gr