25η Μαρτίου 1821: Ολες οι παραδοσιακές ενδυμασίες της Γιάννας Αγγελοπούλου (φωτό)

H Γιάννα Αγγελοπούλου έχει επιλέξει ενδυμασίες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εναρμονισμένη στο επετειακό κλίμα των ημερών, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, έχει επιλέξει ενδυμασίες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/3), η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της, Θεόδωρο, κατέφθασαν έξω από την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη λίγα λεπτά αφότου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο. Με μπλε παντελόνα και γόβες στον ίδιο χρωματισμό, η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» επέλεξε ένα ιδιαίτερο λευκό πουκάμισο με όγκο στα μανίκια και παραδοσιακό αμάνικο επενδύτη. Πρόκειται για έναν χρυσοκέντητο επενδύτη πιρπιρί Ιωαννίνων, σε μπλε ύφασμα, δάνειο του μουσείου του Λυκείου Ελληνίδων. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η λεπτομέρεια της ηπειρώτικης πόρπης, που επέλεξε να φορέσει ως ζώνη, αλλά και τα σκουλαρίκια, αντίγραφο των εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Με ενδυμασία που ξεχώρισε για μία ακόμη φορά, η κυρία Αγγελοπούλου εμφανίστηκε σήμερα στη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την 25η Μαρτίου. Επέλεξε να φορέσει ένα ντουλαμά. Πρόκειται για το πανωφόρι του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές ρούχο που ολοκλήρωνε την εμφάνιση. Ο συγκεκριμένος είναι φτιαγμένος από τον Αριστείδη Τζονευράκη, τον τελευταίο ίσως, ή έναν από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή «τερζήδες» όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, διάλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.