25η Μαρτίου: Έκαναν παρέλαση σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο (φωτό & βίντεο)

Παρέλαση πραγματοποίησαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέλη των Ενωμένων Μακεδόνων και άλλων οργανώσεων, σπάζοντας τη σχετική απαγόρευση στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και του lockdown.

Οι συγκεντρωμένοι, ξεκίνησαν να βαδίζουν από το ύψος του Λευκού Πύργου και έφτασαν μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Η πορεία κινήθηκε με βάση στρατιωτικά παραγγέλματα ενώ αρκετοί φορούν στρατιωτικές και παραδοσιακές στολές. Όταν έφτασαν στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι άναψαν βεγγαλικά.

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε ακόμα:  Φρίκη! Θείος βίαζε επί 6 χρόνια την ανήλικη ανιψιά του!

Έκαναν παρέλαση στη Μύκονο

Πολίτες στην Μύκονο αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα και παρέλασαν με μια τεράστια ελληνική σημαία για να τιμήσουν την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στον παλιό λιμάνι του νησιού με όλους τους συμμετέχοντες να τηρούν τις αποστάσεις. Ήταν μια μεμονωμένη κίνηση, χωρίς την παρουσία επισήμων, η οποία οργανώθηκε από τον Μυκονιάτη Δημήτρη Κουτσούκο.

Οι πολίτες νιώθοντας την ανάγκη να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία δεν πτοήθηκαν απ’ το lockdown και συγκεντρώθηκαν στην παραλία στο παλιό λιμάνι όπου ντυμένοι παραδοσιακά παρέλασαν με μια μεγάλη ελληνική σημαία μήκους 6,5 μέτρων.

Δείτε ακόμα:  Αγίου Πνεύματος: Πως λειτουργούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Κλειστές οι τράπεζες

Πριν από την παρέλαση επισκέφθηκαν το άγαλμα της Μαντώς Μαυρογένους και κατέθεσαν ένα υπέροχο αυτοσχέδιο στεφάνι για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν τέσσερις ώρες. Δείτε το βίντεο του Mykonos Live TV με πολίτες να παρελαύνουν στο νησί των Ανέμων.