28η Οκτωβρίου: “Μπλόκο” από εργαζόμενες σε Χρυσαυγίτη που πήγε να καταθέσει στεφάνι (βίντεο)

Η προσπάθεια κατάθεσης στεφάνου από δημοτικό σύμβουλο στο Πέραμα που στηρίχθηκε από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απετράπη από πολίτες και συγκεκριμένες από εργαζόμενες κατά την κατάθεση στεφάνων σε μνημείο για την επέτειο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη θέα του χρυσαυγίτη, την ημέρα που η χώρα γιορτάζει την αποτίναξη των φασιστών και ναζιστών, η αντίδραση των πολιτών και των μαζικών φορέων της πόλης, ήταν άμεση. Γυναίκες έσπευσαν κι έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο Μνημείο Ηρώων που είναι στημένο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ταυτόχρονα ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως «Τότε ναζί, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» αναγκάζοντας τον χρυσαυγίτη να τραπεί σε φυγή. Πέριξ του μνημείου υπήρχαν κι άλλοι φασίστες, ωστόσο, η παρουσία του κόσμου που εναντιώθηκε ήταν μεγάλη και δεν υπήρξε συνέχεια στο συμβάν, με την Αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά και να απομακρύνει στο τέλος τον χρυσαυγίτη με το στεφάνι.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.