2ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου! Χριστούγεννα Πρωτούγεννα – Μ΄ ένα σκουπίδι έκαναν… θαύματα!

Έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πικερμίου υποδέχτηκαν στο προαύλιο τον Αη-Βασίλη που φέτος μας ήρθε από μια πλούσια συνοικία της Καισαρείας κρατώντας σφικτά έναν σάκο με πλουμιστά στολίδια. Τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω του περιμένοντας ανυπόμονα να ανοίξει τον σάκο και να παραλάβουν τα δώρα τους.

<<Φέτος παιδιά μου δεν σας έφερα δώρα . Έφερα όμως τα κατάλληλα υλικά για να τα φτιάξετε εσείς!>>
<<Εμείς; ;;;>> ρώτησαν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Πικερμίου με απορία και με μια δόση απογοήτευσης.
<<Μάλιστα! Εσείς! Σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι τα καλύτερα δώρα , γιατί θα τα φτιάξετε με τα ίδια σας τα χεράκια και προπάντων με την ψυχή σας.

Ακούστε με προσεκτικά.. Καθώς περιόδευα σε μια πλούσια συνοικία της Καισαρείας , το βλέμμα μου έπεσε σ’ έναν σκουπιδοτενεκέ . Και τι να δω! Όμορφα χάρτινα κουτιά και χαρτιά συσκευασίας, πλαστικά καπάκια , κουμπάκια, ζυμαρικά, και πολυτελείς γραβάτες. Κι ενώ αυτά τα υλικά τα είχαν για πέταμα οι πλούσιοι της συνοικίας , εμένα μου ήρθε μια τρομερή έμπνευση. Σκέφτηκα να τα συνδυάσω, να τα κόψω, να τα ράψω, να τα κολλήσω κατάλληλα και να φτιάξω με την πληθωρική φαντασία μου χαριτωμένα , πρωτότυπα και γιατί όχι εκκεντρικά δωράκια.

Στη συνέχεια σκέφτηκα: Γιατί να τα φτιάξω εγώ; Ας τα φτιάξουν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείο Πικερμίου για να νιώσουν την χαρά της δημιουργίας.

Έτσι, μάζεψα όλα εκείνα τα υλικά από τον σκουπιδοτενεκέ, τα έβαλα στον σάκο μου και να ‘ μαι!>>

<<Μα ..καλέ μας Αη –Βασίλη , εμείς δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε δώρα από αυτά τα υλικά που μας έφερες>> είπαν με μια φωνή τα παιδιά .
<<Ελάτε όλοι κοντά μου και θα σας δείξω εγώ. Από εδώ και στο εξής θα μάθετε κάτι σπουδαίο: Από ένα σκουπίδι μπορείς να κάνεις θαύματα>>.

Πράγματι ! Πόσο δίκιο είχε ο Αη –Βασίλης!

Όλοι μας , ο καθένας με τη φαντασία του, με την προσωπική του έμπνευση και με τη συνεργασία κάναμε το θαύμα μας. Το θαύμα της δημιουργίας και της πηγαίας έκφρασης, της ενότητας και της αλληλεγγύης μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία που μετατράπηκε σ΄ ένα μικρό δείγμα αρωγής προς τον συνάνθρωπο που το χρειάζεται.

Έτσι το σκουπίδι έγινε δημιουργία και η δημιουργία έγινε τέχνη και η τέχνη, προσφορά στον συνάνθρωπο!

Ας γίνει αυτό το θαύμα ένα κάλεσμα για όλους σας…

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.