3D contouring προσώπου: Ένα Instagram φίλτρο που μπορείτε να «φοράτε» συνέχεια

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Σίγουρα θα έχετε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας ένα Instagram φίλτρο που σας έκανε να μοιάζετε πιο φρέσκες και λαμπερές.

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε πως αυτό μπορεί να συμβεί και εκτός φωτογραφιών με το 3D contouring προσώπου;

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία που «υπογράφει» ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα και, με λίγα λόγια, έχετε το αποτέλεσμα του αγαπημένου σας Instagram φίλτρου στην πραγματική ζωή.

Τι είναι

Το 3D contouring προσώπου είναι μία μέθοδος ανάδειξης των χαρακτηριστικών. Αυτό σημαίνει πως εξατομικεύεται πάνω στις δικές σας ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας χωρίς να τα αλλάζει. Μία θεραπεία που σχεδιάστηκε και καθιερώθηκε πρώτα από τον ιατρό κοσμητικής ιατρικής Ιάκωβο Γκόγκουα.

Η διαδικασία

Το 3D contouring προσώπου συγκαταλέγεται στις ανώδυνες θεραπείες. Αφού εφαρμοστεί τοπικά μια αναισθητική κρέμα ο ιατρός εγχέει ενέσιμα στο δέρμα υαλουρονικό οξύ αν ο σκοπός του είναι να ανα-κατασκευάσει το πιγούνι και τα ζυγωματικά ή ενέσιμη λιποδιάλυση, ώστε να αφαιρέσει το διπλοσάγωνο και τα μάγουλα. Έχει σημασία να τονιστεί πως ο ιατρός βασίζεται στη συμμετρία της «χρυσής τομής» για να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του προσώπου σας.

Δείτε ακόμα:  Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας: Μην περιμένουμε εμβόλια τον χειμώνα

Τι πετυχαίνει το 3D contouring προσώπου, πιο αναλυτικά:

Γωνίες κάτω γνάθου και jaw line

Οι γωνίες της κάτω γνάθου γίνονται πιο έντονες με υαλουρονικό οξύ συγκεκριμένου μοριακού βάρους και το jaw line διορθώνεται είτε με την προσθήκη υαλουρονικού οξέος, αν ευθύνεται η ανατομική δομή του προσώπου, είτε με νήματα αν υπάρχει χαλάρωση.

Ζυγωματικά

Το 3D contouring επιτυγχάνει και την ανύψωση των ζυγωματικών σας – τα λεγόμενα «μήλα». Επίσης το ζυγωματικό τόξο (το σημείο που, συνήθως, κάνετε contouring με προϊόντα μακιγιάζ) γίνεται πιο ανάγλυφο και σφριγηλό με υαλουρονικό οξύ, «αφαιρώντας» από πάνω σας όχι μόνο κούραση αλλά και χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεστε και από την ανάγκη του καθημερινού μακιγιάζ.

Μάγουλα

Σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται ενέσιμη λιποδιάλυση στα σημεία που υπάρχει λιπώδης ιστός. Μάλιστα, το λίπος στα μάγουλα εξαρτάται από τα γονίδια και δεν σχετίζεται με το βάρος σας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Προειδοποίηση σοκ από κορυφαίο λοιμωξιολόγο!

Πιγούνι

Σε περίπτωση που το πιγούνι έχει μια κλίση προς τα μέσα, ο ιατρός μπορεί με την έγχυση υαλουρονικού οξέος να το «γεμίσει» στα σωστά σημεία για να γίνει πιο αιχμηρή η γωνία του και, άρα, πιο θεληματικό. Αντίστοιχα, αξιοποιώντας την φωσφατιδυλοχολίνη μπορεί να αφαιρέσει το αντιαισθητικό διπλοσάγωνο (προγούλι) ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει νήματα αν υπάρχει χαλάρωση.

Μύτη

Μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα μιας στραβής, κοντής ή γαμψής μύτης. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ευθειασμός της σε περίπτωση που είναι πιο μικρή από το πιγούνι ή μεγέθυνσή της, πάντα σύμφωνα με τις βασικές αρχές της «χρυσής τομής».

Η διάρκεια

Το υαλουρονικό oξύ διαρκεί ένα χρόνο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και νήματα. Να σημειωθεί πως η λιποδιάλυση είναι μόνιμη δεδομένου ότι ο/η ασθενής δεν παχύνει ξανά. Φυσικά, μπορεί να χρειαστούν παραπάνω από μία συνεδρίες για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κάθε μία, όμως, διαρκεί 15-20 λεπτά και μπορείτε μετά να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας.

Δείτε ακόμα:  Μάσκα: Πώς ξεκίνησε η χρήση της; Τι φοβούνταν οι γιατροί

Ιάκωβος Γκόγκουα ΜD

Κοσμητική Ιατρική- Αντιγήρανση

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα.

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλειά του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.