5 κορυφαίες σειρές του Netflix για να “Μείνεις Σπίτι”

1. La Casa de Papel

Η τέλεια ληστεία (πρωτότυπος ισπανικός τίτλος: La casa de papel) είναι ισπανική τηλεοπτική σειρά που αρχικά προβλήθηκε από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 με συνολικά 15 επεισόδια. Το Netflix[ αγόρασε τη σειρά αργότερα και ξεκίνησε την προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017, έτσι το κοινό της αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix ενώ εμφανίζεται 199η ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού στο IMDb. Το Netflix, μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, αποφάσισε να δημιουργήσει και δεύτερο κύκλο χωρισμένο σε δύο μέρη, όπως και ο πρώτος. Έτσι, στις 19 Ιουλίου του 2019 έκανε πρεμιέρα στη διαδικτυακή υπηρεσία Netflix ο τρίτος κύκλος της σειράς, ξεκινώντας από το πρώτο μέρος. Η πρεμιέρα του τέταρτου μέρους θα προβληθεί στις 3 Απριλίου 2020.

2.  Ozark

Η υπόθεση είναι η εξής: «Το ζεύγος των Byrdes και τα έφηβα παιδιά τους Charlotte και Jonah, αποτελούν μια φαινομενικά συνηθισμένη οικογένεια με φυσιολογικές ζωές. Όλα φυσιολογικά εκτός από τη δουλειά του Marty, ένας οικονομικός σύμβουλος στο Chicago, ο οποίος ταυτόχρονα ξεπλένει χρήματα για το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Όταν όμως τα πράγματα θα στραβώσουν, ο Marty θα πρέπει να μεταφέρει την οικογένεια του από τους ουρανοξύστες του Chicago στην λιμνώδη περιοχή του Ozarks στο Missouri.»

Το σενάριο είναι του Bill Dubuque, ενώ πρωταγωνιστούν οι Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Harris Yulin, Marc Menchaca, Jason Butler Harner, Esai Morales, με την 3 σεζόν να είναι πλέον διαθέσιμη.

3. Τhe Valhalla Murders

Η υπόθεση έχει να κάνει με ένα ντετέκτιβ από το Όσλο, ο οποίος επιστρέφει στην Ισλανδία για να βοηθήσει μια αστυνομικό στο κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου που σχετίζεται με μια μυστηριώδη φωτογραφία.

Σκηνοθέτες είναι οι Óttar M. Norðfjörð, David Oskar Olafsson και Thora Hilmarsdottir, ενώ πρωταγωνιστούν οι Nína Dögg Filippudóttir (“Trapped”) και Björn Thors (Woman at War). Η πρώτη σεζόν περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια.

4. Freud

H σειρά εστιάζει στον Sigmund Freud, αλλά σαν… prequel και συγκεκριμένα βρισκόμαστε στη Βιέννη, στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο νεαρός Sigmund Freud βρίσκει την απάντηση σε εξαφανίσεις και φόνους και μπλέκεται μαζί με ένα μέντιουμ σε μια απόκοσμη συνωμοσία.

H σκηνοθεσία είναι από τον Marvin Kren και πρωταγωνιστούν Robert Finster, Ella Rumpf, Georg Friedrich, κ.α. H σειρά έχει 8 επεισόδια.

5. The English Game

Tο The English Game απαρτίζεται από έξι επεισόδια και έρχεται από το δημιουργό του Downton Abbey, Julian Fellowes. Το cast συνθέτουν μεταξύ άλλων οι Edward Holcroft, Kevin Guthrie και Charlotte Hope.

Η σειρά μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1879, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, χωρίς προπονητές και συστήματα αλλά με το πάθος για το άθλημα να είναι το ίδιο με σήμερα. Το ποδόσφαιρο ήταν τότε το άθλημα των ανώτερων τάξεων ενώ για τους εργάτες ήταν μια ευκαιρία να “ξεφύγουν”, χωρίς αμοιβή φυσικά, από την καθημερινότητα τους. Έτσι, δύο ποδοσφαιριστές από εκ διαμέτρου αντίθετες κοινωνικές τάξεις, γίνονται φίλοι και φέρνουν πιο κοντά τον λαό με το άθλημα των αριστοκρατών.