5 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά – Το ένα στη Νέα Μάκρη

Καθώς τα μικρά μας μεγαλώνουν και μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους, αρχίζουν σιγά σιγά ν’ ανεξαρτητοποιούνται και να κυκλοφορούν μόνα τους, ώσπου μια μέρα τα βλέπουμε πίσω από ένα τιμόνι ή πάνω σε ένα δίκυκλο και η καρδιά μας χτυπά δυνατά.

Η κυκλοφοριακή αγωγή για παιδιά έρχεται να μυήσει τους λιλιπούτειους πολίτες στους κανόνες κίνησης και ασφάλειας του οδικού δικτύου, ώστε όταν φτάσουν σε ηλικία οδήγησης να έχουν γαλουχηθεί με τις σωστές πρακτικές.

Ορίστε, λοιπόν, 5 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής στην Αττική για να βάλετε το παιδί στο σωστό δρόμο…

Δείτε ακόμα:  Ο ιππόκαμπος και η μάσκα - Το εντυπωσιακό «κλικ» Έλληνα φωτογράφου που διεκδικεί διεθνές βραβείο

To Jumicar στη Νέα Μάκρη

Στη Λεωφόρο Μαραθώνος 1, στο Πάρκο της Νέας Μάκρης βρίσκει κανείς το Jumicar, ένα πλήρως εξοπλισμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά (3-14 ετών), με ηλεκτροκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια αντίστοιχα, πολύπλοκες διαδρομές, σήμανση, φανάρια και βαθμούς δυσκολίας ανάλογους των ηλικιών.

Το Paradise Park στις Αχαρνές

Στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στο βιωματικό πάρκο δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης Paradise Park, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να κινούνται ως οδηγοί και ως πεζοί στους δρόμους μας, μέσα σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με ειδικά οχήματα και την επίβλεψη καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δείτε ακόμα:  Παρουσιάστηκε το iPhone 13 - Πότε θα είναι διαθέσιμα στην αγορά

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ταύρο

Μέσα στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, βρίσκει κανείς ένα σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 10 ολόκληρων στρεμμάτων με πλήρως διαμορφωμένες διαδρομές και ειδικά οχήματα για ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της οδικής συμπεριφοράς.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Αγ. Δημήτριο

Στην περιοχή του Ασύρματου, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, συναντούμε ένα πανέμορφο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου δεκάδες παιδιά καταφθάνουν κάθε μέρα και μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν εποχούμενα στους δρόμους της πόλης με τα ποδηλατάκια τους και την καθοδήγηση των γονιών τους.

Δείτε ακόμα:  Microsoft: Τέλος τα passwords για τους όλους τους χρήστες των Windows

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελευσίνα

Στην οδό Κυπραίου 112, στην Ελευσίνα, λειτουργεί ένα απ’ τα ωραιότερα και πιο οργανωμένα δημοτικά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αττική, που μένει ανοιχτό όλο τον χρόνο με μεγάλες διαδρομές, πλήρη εξοπλισμό και τα κατάλληλα οχήματα για τη διεκπεραίωση των προγραμμάτων κυκλοφοριακής εκπαίδευσης για τους μελλοντικούς οδηγούς και υπεύθυνους πολίτες.

Πηγή: mama365.gr