5 τρόποι για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Οι συμβουλές του ιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα για υγιή επιδερμίδα ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.
Αναπόφευκτα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η επιδερμίδα εκτίθεται στο δριμύ ψύχος αλλά και στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Στην προσπάθεια της να προσαρμοστεί γρήγορα στις ξαφνικές αλλαγές του καιρού και ιδίως στην έκθεσή της στις χαμηλές θερμοκρασίας, μπορεί να εμφανίσει ερεθισμούς, ευαισθησίες, αλλά και ξηρότητα. Πώς μπορείτε να προλάβετε τις αρνητικές συνέπειες του κρύου στο δέρμα σας; Οι παρακάτω συμβουλές του ειδικού θα σας βοηθήσουν.

1. Καθημερινή ενυδάτωση
Η καθημερινή εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας σας είναι απαραίτητη. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάξετε προϊόντα περιποίησης και να επιλέξετε πιο πλούσιες υφές.

Δείτε ακόμα:  Θέμις Βουδούρη! Άσθμα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

2. Το σωστό timing
Αμέσως μετά το ντους, οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί, οπότε αυτό επιτρέπει στα συστατικά της κρέμας σας να εισχωρήσουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Ακόμα πιο εντατική θρέψη και ενυδάτωση. Bonustip: Σκουπίστε την επιδερμίδα σας με ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να μην το ερεθίσετε άσκοπα.

3. Έμφαση στα χείλη
Η πλειοψηφία των γυναικών ασχολείται μόνο με την επιδερμίδα του προσώπου της, αγνοώντας τα χείλη, τα οποία ταλαιπωρούνται εξίσου αφού παραμένουν εντελώς εκτεθειμένα στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Εφαρμόζετε τακτικά ένα ενυδατικό lipbalmκαι κάντε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση με κάποιο εξειδικευμένο προϊόν, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Δείτε ακόμα:  Θέμις Βουδούρη! Άσθμα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

4. Όχι υπερβολή στη θέρμανση
Ναι, έχει κρύο αλλά η υψηλή θερμοκρασία του κλιματιστικού μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σας και να την αφυδατώσει. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σε ένα σταθερό και φυσιολογικό επίπεδο, χωρίς απότομες διακυμάνσεις π.χ. από ένα πολύ ζεστό χώρο σε ένα κρύο εξωτερικό περιβάλλον, διότι η επιδερμίδα το αντιλαμβάνεται ως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ταλαιπωρείται.

5. Προσοχή στα ντους
Καυτά, χρονοβόρα ντους: Ίσως αυτό ονειρεύεστε για το τέλος μίας δύσκολης ημέρας, ωστόσο το υπερβολικά ζεστό νερό θα απομακρύνει βίαια από το δέρμα τα πολύτιμα και απαραίτητα φυσικά έλαια του, αφήνοντάς το απροστάτευτο και προκαλώντας ξηρότητα και αφυδάτωση. Προτιμήστε, όσο είναι δυνατόν, το χλιαρό νερό τόσο για το ντους όσο και για τον καθαρισμό του προσώπου σας.

Δείτε ακόμα:  Θέμις Βουδούρη! Άσθμα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία