6ήμερη Εκδρομή στη Λήμνο – Γύρος του νησιού! Aπό την Timothy’s Family

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καβάλα – Λήμνος: Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας.

Επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Μύρινα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Για όσους θελήσουν, μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρεπανίδι – Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Κότσινα – Παναγία Ζωοδόχου Πηγής – Μύρινα

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον Ιερό Χώρο Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά Φιλοκτήτη (προαιρετική επίσκεψη). Επόμενη στάση στο χωριό Ρεπανίδι, όπου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αιώνα και αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια, θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στην παραλία Νευτίνας που πολλοί θεωρούν την καλύτερη παραλία της Λήμνου. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι. Επίσης θα επισκεφτούμε το ψαροχώρι Κότσινα, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής. Χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κοντιά – Νέα Κούταλη – Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας – Πολιόχνη – Ι.Μ Αγίου Σώζοντος – Μούδρος – Φαναράκι – Μύρινα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας κι επιβίβαση στο πούλμαν για να επισκεφθούμε το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη για όσους επιθυμούν στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, ως σφουγγαράδες. Επίσης θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο «Πολιόχνη». Είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και οι Ιταλοί ανασκαφείς μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχος του νησιού. Επόμενη επίσκεψη το γραφικό χωριό Μούδρος που βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό στην παραλία Φαναράκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κοντοπούλι – Ηφαιστία – Κορνός – Θέρμα – Κατάλακκο – Άγιος Μόδεστος – Αμμοθίνες – Γεωλογικό Πάρκο Φαρακλού – Γομάτι – Μύρινα

Μετά το πρωινό, πρώτος μας σταθμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Δυο πελώριοι φοίνικες στην είσοδο του χωριού μας καλωσορίζουν και μας οδηγούν στην παλιά λιθόχτιστη βρύση με τα περίτεχνα σχέδια, στην πλατεία του χωριού και στο κτήριο της Δημητριάδειου Σχολής, που χρονολογείται του 1925. Επόμενος σταθμός μας ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λήμνου, η Ηφαιστία. Το εντυπωσιακό αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το ακόμα πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου, κερδίζουν το ενδιαφέρον μας εδώ. Ξεκινώντας από τη Μύρινα και σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων βορειοανατολικά, συναντάμε τον Κορνό, ένα από τα ορεινά, παραδοσιακά χωριά του νησιού. Στην πλατεία του χωριού, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, στα παραδοσιακά καφενεία. Πολύ κοντά στον Κορνό βρίσκονται τα Θέρμα, οι ιαματικές πηγές της Λήμνου, με το ζεστό νερό που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας για θεραπευτικούς σκοπούς. Συνεχίζουμε προς το Κατάλακκο. Το χωριό είναι χτισμένο στο βάθος μιας ρεματιάς, μέσα στην καταπράσινη φύση. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Άγιο Μόδεστο που χτίστηκε το 1856 και θα συνεχίσουμε το πιο εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο της Λήμνου, τις Αμμοθίνες. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν από τον άνεμο που μετακίνησε την άμμο. Στη συνέχεια, βρίσκεται ένα ακόμα από τα εντυπωσιακά μνημεία της φύσης της Λήμνου, το Γεωλογικό Πάρκο Φαρακλού. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία Γομάτι. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αρχαιολογικό Μουσείο – Κάστρο – Καβάλα

Μετά το πρωινό μας βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της πόλης. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή και η εξέλιξη του νησιού χρονολογικά, από τη χαλκολιθική περίοδο ως τη ρωμαιοκρατία, ενώ το Κάστρο της είναι το μεγαλύτερο κάστρο του Αιγαίου, το οποίο κατασκεύασαν οι Βενετοί. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και μία τελευταία βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στην Καβάλα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Καβάλα και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καβάλα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
6 ημέρες
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 344,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 441,00 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια συμμετεχόντων και πούλμαν Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Diamantidis Hotel 4* στη Μύρινα, με πρωινό.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4* στην Καβάλα, με πρωινό.
 • Πιστοποιημένος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια κάλυψης αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com