800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων

«Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα έμειναν χωρίς βασικές ενισχύσεις στις Υπηρεσίες Συνοριακής φύλαξης. Για σχεδόν δύο δεκαετίες η συνοριακή φύλαξη στη χώρα βασίστηκε στο φιλότιμο των ανδρών και γυναικών του Σώματος που είχαν προσληφθεί έως το 2002 με το θεσμό του συνοριακού φύλακα».

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), που αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης άλλων 800 ατόμων σε αυτό το κρίσιμο πόστο.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η ΠΟΣΥΦΥ, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την ανανέωση του προσωπικού αυτών των Υπηρεσιών με μόνιμη λύση. Με νέους συνοριακούς φύλακες που θα παρέμειναν στον τόπο τους και θα υπηρετούσαν στον κλάδο αυτό. Μοναδικό μας εφόδιο στον διαρκή αυτό αγώνα, η δουλειά μας και το φιλότιμο που περίσσευε. Δεν ήταν λίγες οι φορές δυστυχώς, που παράπλευρα μικροπολιτικά συμφέροντα υπερτερούσαν από τις ανάγκες της πατρίδας για την φύλαξη των συνόρων και την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στη χώρα μας».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι παρά τις αντιξοότητες, επέμεινε στην ανάδειξη της ανάγκης για ενίσχυση. «Σήμερα η πολιτεία αναγνωρίζει τις ανάγκες του κλάδου σε ανθρώπινο δυναμικό και ικανοποιεί άλλο ένα αίτημα μας για περαιτέρω ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, με νέους συνοριακούς φύλακες. Με την σημερινή εξαγγελία για την πρόσληψη επιπλέον 800 νέων συνοριακών φυλάκων το επόμενο διάστημα στον Έβρο, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο αγώνας μας δικαιώνεται αλλά κυρίως δικαιώνεται η υπέρτατη προσπάθεια όλων αυτών των συναδέλφων που αυτά τα χρόνια η πολιτεία τους γύριζε την πλάτη».

Δείτε ακόμα:  Ισόβια στον 47χρονο που δολοφόνησε τον Δημήτρη Γραικό

Αυτό που απομένει, τονίζει η ΠΟΣΥΦΥ, είναι η «περαιτέρω μόνιμη ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών με τους συναδέλφους μας που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας και βρίσκονται σε καθεστώς θεσμικής «ομηρίας», – με την μορφή αποσπάσεων – στον Έβρο και γενικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για πολλά χρόνια με δικές τους δαπάνες, προσφέροντας αναγκαίες υπηρεσίες στη Συνοριακή Φύλαξη. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Πολιτείας να θωρακίσει με ανθρώπινο δυναμικό την περιοχή του Έβρου μέσα από έναν πετυχημένο θεσμό, δημιουργώντας για το μέλλον συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για την χώρα ολόκληρη».

Δείτε ακόμα:  Σκηνές απείρου κάλλους! Περπατούσαν και έπεσαν πάνω σε γυμνή φωτογράφιση! (φωτό)

lawandorder.gr