Αχαρνές: Συμμορία ανηλίκων πίσω από βίαια περιστατικά κλοπών – Σύλληψη 5 παιδιών 12-15 ετών!

Μια συμμορία ανηλίκων κρύβονταν πίσω από βίαια περιστατικά κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκαν πέντε ανήλικοι από 12 έως 15 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τεσσάρων ταυτοποιημένων μελών της συμμορίας που αναζητούνται, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας τα μέλη της οποίας διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον πέντε ημεδαποί που συνέδραμαν την εγκληματική δράση της συμμορίας ως συνεργοί.

Μετά από διερεύνηση περιστατικών ληστειών και κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών (Μενίδι) με παρόμοιο τρόπο δράσης, που χαρακτηρίζονταν από εκδήλωση βίας σε βάρος των παθόντων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας ανηλίκων με αδιάλειπτη δράση, συγκεκριμένη δομή και κατανομή εναλλασσόμενων ρόλων στα μέλη της.

Αρχηγικό ρόλο φέρονται να κατείχαν δύο μέλη της ομάδας (ένας 13χρονος και ένας 15χρονος), οι οποίοι ανέλαβαν τα «επιχειρησιακά ηνία» της διεύθυνσης της συμμορίας από προηγούμενα ενήλικα μέλη που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί σε προγενέστερο χρόνο.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας στοχοποιούσαν και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, με δύο τρόπους. Είτε κρύβονταν και πετάγονταν ξαφνικά μπροστά τους στη μέση του δρόμου, είτε τοποθετώντας διάφορα εμπόδια στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας περικύκλωναν το όχημα και με χρήση βίας αφαιρούσαν από τον εκάστοτε οδηγό προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Σε κάποιες περιπτώσεις θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας έπεσαν θύματα οδηγοί ταξί -τους οποίους καλούσαν, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω εφαρμογών- καθώς και διερχόμενοι διανομείς. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες τακτικές τα μέλη της συμμορίας επιτίθονταν και σε βάρος διερχόμενων πεζών πολιτών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν: 17 ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, 7 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 3 ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών, 1 ληστεία σε βάρος μαθητών έξωθεν σχολικού συγκροτήματος, 8 κλοπές από οδηγούς ταξί και οχημάτων,3 κλοπές από διερχόμενους πεζούς, 1 κλοπή από οικία και 1 κλοπή από σχολικό κτίριο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι το διάστημα από την 1/6/2022 έως και 31/8/2022, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συνεχείς ειδικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών, ελέγχοντας 11.166 οχήματα και 24.068 άτομα, ενώ προσήχθησαν 3557 άτομα και έγιναν 276 συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.