Άδεια τα αστυνομικά τμήματα στη Β/Α Αττική – Πόσα άτομα υπηρετούν σε Ραφήνα, Σπάτα, Παιανία & Μαραθώνα


Οι αστυνομικοί και κυρίως η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Β/Α Αττικής και ο πρόεδρός της, κύριος Κώστας Τσουμάνης έχει επισημάνει δεκάδες φορές το πρόβλημα των ελλείψεων.

Τεράστιες ελλείψεις που καθιστούν δύσκολη ακόμη και την στελέχωση επί 24ωρου βάσεως των βασικών θέσεων στο οργανόγραμμά τους, αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα στα Μεσόγεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newpost.

Ενδεικτικό του προβλήματα αποτελεί το γεγονός πως τον τομέα ευθύνης των αστυνομικών της Βορειοανατολικής Αττικής, που ξεκινάει από την Φιλοθέη και φτάνει μέχρι τον Ωρωπό, μόλις 2 ή 3 περιπολικά της Άμεσης Δράσης βρίσκονται στον δρόμο ανά 8ωρο, καθώς επίσης και 10 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Χωρίς νερό την Πέμπτη (23/9), Διασταύρωση & Βγένα - Δείτε για πόσες ώρες

Η κατάσταση γίνεται δραματική τις νυχτερινές ώρες, όταν σε πολλές περιπτώσεις μόλις 1 ή 2 περιπολικά καλούνται να επέμβουν σε όλο αυτό τον τομέα και να κάνουν περιπολίες για την εμπέδωση αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες. Παρούσα και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ τη νύχτα, αλλά με μικρότερη δύναμη και μέχρι συγκεκριμένη ώρα.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει το Newpost:

Στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας- Πικερμίου, υπηρετούν 31 άτομα, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 54.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Τον "έκοψαν" on air λόγω... Μητσοτάκη! (βίντεο)

Στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας μόλις 26, αντί 46 ατόμων.

Στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας υπηρετούν 31 αντί 49 άτομα

Στο αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα, 26 αστυνομικοί, αντί 49.

Αυτοί οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να στελεχώσουν βασικές υπηρεσίες ενός τμήματος όπως σκοπιές, αξιωματικούς υπηρεσίας και γραμματειακή υποστήριξη, ενώ παράλληλα καλούνται να επέμβουν όπου κληθούν.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της άτυχης 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, οι κάτοικοι των περιοχών ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως τις περισσότερες φορές υποστηρίζουν πως γίνεται.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ τη Δευτέρα στο πάρκινγκ της Χρ. Μάντικα

Οι αστυνομικοί και κυρίως η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Β/Α Αττικής και ο πρόεδρός της, κύριος Κώστας Τσουμάνης έχει επισημάνει δεκάδες φορές το πρόβλημα των ελλείψεων αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για το την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οχήματα της ασφάλειας, αντί να κινούνται στους δρόμους, πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις, έξω από σπίτι «στόχων» με προφορική εντολή από την ΓΑΔΑ ή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

newpost.gr