«Άδειασμα» από τη Βρετανία στα κυβερνητικά σχέδια για τον τουρισμό – Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι από τις 14 Μαΐου η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά τουρίστες, ωστόσο τα νέα που προέρχονται από τη Βρετανία μόνο ως θετικά δεν μπορούν να καταγραφούν.

Η Βρετανία δεν συμπεριέλαβε την Ελλάδα στη λίστα των κρατών στα οποία οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκρέιαμ Σάπς ανακοίνωσε ότι στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως: Πορτογαλία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μπρουνέι, Ισλανδία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φόκλαντ, Νησιά Φερόε, Νησιά Νότιας Γεωργίας και Νότιου Σάντουιτς, Νησιά Αγία Ελένη, Ασενσιόν.

Όσοι κάτοικοι επιστρέφουν από τις χώρες αυτές δεν υποχρεούνται να μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικά τεστ κορονοϊού τόσο κατά την αναχώρηση, όσο και κατά την επιστροφή στη χώρα.

Δείτε ακόμα:  Άσχημα νέα! Θάνατοι και εμβολιασμένων με τη μετάλλαξη Δέλτα στη Βρετανία!

Η Ελλάδα, η οποία εν πολλοίς στηρίζεται στην έλευση των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες τη χώρα ετησίως, εντάχθηκε στην «πορτοκαλί λίστα» των Βρετανών, μαζί με χώρες όπως η Γαλλία με την Ισπανία. Για τις χώρες που εντάσσονται στην πορτοκαλί λίστα ισχύει το εξής: όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.

Δείτε ακόμα:  «Φαρ Ουέστ» σε οικισμό - Ανταλλαγή πυροβολισμών, συλλήψεις και τραυματισμοί

Στα τέλη Μαΐου, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών θα επανεξετάσει τη λίστα και θα επανατοποθετήσει τους προορισμούς ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των Βρετανών, συστάσεις περί αποφυγής των ταξιδιών προς την Ελλάδα είχε εκδώσει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

documentonews.gr