«Άδειασμα» Μόσιαλου σε Άδωνι Γεωργιάδη: Fake news – Τα rapid test στην Αγγλία είναι δωρεάν

Ο Ηλ. Μόσιαλος αλλά και ένας δημοσιογράφος του Bloomberg ξεμπροστιάζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναδημοσίευσε fake news.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε δημοσίευμα με fake news για τα rapid test στην Αγγλία και μέσω αυτού αυτοδιαφήμισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά τόσο ο Ηλίας Μόσιαλος όσο και ένας δημοσιογράφος του Bloomberg αντέδρασαν και είπαν δημόσια την αλήθεια για το τι ισχύει πραγματικά με τα rapid test – όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λοιπόν, άρχισε χθες (17/1) να «φωνάζει» στα social media «τα έλεγα εγώ!», «ανεμίζοντας» το επίμαχο δημοσίευμα με το ψέμα ότι στην Αγγλία τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες. Το παροιμιώδες σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι ένας υπουργός σπεύδει να αναδημοσιεύσει το οτιδήποτε χωρίς να διασταυρώσει το παραμικρό, προκειμένου να έχει πολιτικό κέρδος – πάση θυσία. Εν προκειμένω θυσιάστηκε η αλήθεια στον βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας σε ένα θέμα που αφορά μια πανδημία. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις χειρότερες μπανανίες του πλανήτη μας.

Σήμερα, λοιπόν, αρχικά τον εξέθεσε -ούσα καταφανέστατα εξοργισμένη και συνάμα αγανακτισμένη από τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από έναν υπουργό- η δημοσιογράφος του Bloomberg στη Βρετανία Λουκία Γυφτοπούλου. «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας», είπε η δημοσιογράφος στον πανηγυρίζοντα με fake news υπουργό.

Ακολούθησε το «άδειασμά» του από τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλία Μόσιαλο:

Δείτε ακόμα:  Φωτιές: Έγιναν στάχτη 12.153 στρέμματα στην Ιτέα - Οι εικόνες καταστροφής από τον δορυφόρο

«Κυκλοφορεί μια νέα λίστα με τιμές PCR και Rapid test σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στη λίστα αναφέρεται ότι τα rapid test κοστίζουν £30 στην Αγγλία. Δεν ισχύει. Είναι δωρεάν και διανέμονται από τα φαρμακεία μετά από αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα PCR test δεν είναι δωρεάν».

 

ieidiseis.gr