Αδιαφορούν και αφήνουν στον «αέρα» χιλιάδες σπίτια οφειλετών

«Κωφεύει» το κυβερνητικό επιτελείο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σχεδόν μισό μήνα μετά την υποδοχή του νέου έτους, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί πλήρως για χιλιάδες δανειολήπτες που δεν έχουν καμία προστασία για την πρώτη κατοικία τους.

Πρόκειται για όσους είχαν ενταχθεί στο «moratorium» για την αναστολή πληρωμής της δόσης του δανείου μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Για τους περισσότερους, αυτή η εννεάμηνη αναστολή έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και από αυτόν τον μήνα θα κληθούν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό της δόσης Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί αν οι δανειολήπτες βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ ή αν πρόκειται για ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είτε παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή είτε συνεχίζουν να έχουν ελάχιστο τζίρο.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως «κωφεύει» γι’ αυτές τις περιπτώσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», ενώ αρκετοί εξ αυτών έχουν ενήμερα δάνεια και «πάγωσαν» την καταβολή δόσεων στηριζόμενοι στα μέτρα της κυβέρνησης.

Δείτε ακόμα:  Μονοκλωνικά αντισώματα: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο δεν έχει προγραμματίσει καν να θίξει το ζήτημα στους θεσμούς.

newsbreak.gr