Αυξάνεται η πληρότητα των πλοίων – Τι ανακοίνωσε ο Πλακιωτάκης

Με πληρότητα ανάλογη της εποχής αναχώρησαν από τον Πειραιά τα πλοία με προορισμό τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Το πρώτο πρωινό από την απελευθέρωση των μετακινήσεων δεν συνοδεύτηκε με μαζική έξοδο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι έλεγχοι τόσο από το Λιμενικό όσο και από τα πληρώματα των πλοίων ήταν αυστηροί, και οι επιβάτες που δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα πλοία. Στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε από νωρίς το πρωί για αυτοψία και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αυξήθηκε η πληρότητα για πλοία με καμπίνες από το 55% στο 85% και στο 80% για πλοία χωρίς καμπίνες.

Η πρωινή κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πρώτη καλοκαιρινή έξοδος».

Οι ουρές στους καταπέλτες των πλοίων ήταν μικρές και οι επιβάτες τηρούσαν τα απαιτούμενα μέτρα. Αγουροξυπνημένοι με τα εισιτήρια, και τις βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν αρνητικό τεστ Covid19 ή το πιστοποιητικό του εμβολισμού στα χέρια, περίμεναν υπομονετικά να περάσουν τους ελέγχους για να μπουν στα πλοία. Η πλειοψηφία αποτελείτο από νέους ανθρώπους που ταξίδευαν για τα νησιά προκειμένου να εργαστούν για την καλοκαιρινή σεζόν.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου εξαιτίας ελαττωματικού αναπνευστήρα

«Προχωρήστε μπροστά ή πίσω, δεν υπάρχει αρίθμηση», ήταν τα πρώτα λόγια των αξιωματικών προς τους επιβάτες. Κατά την είσοδό υπήρχε θερμομέτρηση και αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε όλες τις θέσεις ήταν τοποθετημένη η ανάλογη σήμανση. Σε πλοίο που ταξιδεύει προς τα Κυκλαδονήσια, και η πληρότητά του φτάνει τα 1300 άτομα, επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες. «Στα προηγούμενα δρομολόγια φεύγαμε με 25-30 άτομα. Επειδή απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις ο κόσμος δεν είναι με… μία βαλίτσα στο χέρι. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε να γίνει η πρώτη μαζική έξοδος», δήλωσε στο kathimerini.gr μέλος του πληρώματος.

Δείτε ακόμα:  Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη: Ποιοι συμμετέχουν - «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ - Δεμένα τα πλοία

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ τον κόσμο να ανταποκριθεί. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλώ όλους να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Οι προοπτικές με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού είναι απόλυτα αισιόδοξες», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Δείτε ακόμα:  Επαναλειτουργούν σταδιακά τα διεθνή ειδησεογραφικά sites που τέθηκαν εκτός λειτουργίας

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι από σήμερα η πληρότητα για πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% ενώ για πλοία χωρίς καμπίνες η πληρότητα είναι στο 80%.

kathimerini.gr