Αφόρητες πιέσεις δέχονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τα πλάνα του πρωθυπουργού

Υπήρξε παρέμβαση για τα πλάνα Μητσοτάκη στην Ικαρία; Επιβεβαιώνουν την εντολή της διοίκησης της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι!

Η εκτυπωμένη οδηγία με τα χειρόγραφα SOS η οποία ενημέρωνε τους δημοσιογράφους να μην παίξουν πλάνα από το τραπέζωμα σχεδόν 40 ατόμων στο μπαλκόνι του βουλευτή Στεφανάδη, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας λίγο μετά τον σάλο με τα καμώματα του πρωθυπουργού στην Ικαρία: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο κ. Μητσοτάκη από το μπαλκόνι του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία» έγραφε η οδηγία.

Και μπορεί ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, με ανακοίνωσή του να διέψευσε την καταγγελία, εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης, με επιστολή τους κάνουν λόγο «αφόρητες πιέσεις». Όπως αναφέρουν μάλιστα, η ανακοίνωση έμεινε αναρτημένη για αρκετές ώρες στο γραφείο των παραγωγών.

«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις»

Την επιστολή υπογράφουν ο Νίκος Κορόβηλας, εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης, και η Κατερίνα Φρύσσα, εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων. Αναλυτικά η επιστολή των συντακτών

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση.

Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρουν.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.