Αυτά είναι τα νέα «θηρία» της Περιφέρειας Αττικής που θα αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία “Ελπίδα” (φωτό & βίντεο)

Τα νέα μηχανικά “θηρία” με τα οποία εξοπλίστηκε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Αττικής επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) στο Καπανδρίτι λίγες ώρες πριν το βαρομετρικό χαμηλό “Ελπίδα” χτυπήσει την χώρα μας και ειδικά την κεντρική Ελλάδα, μεταξύ αυτών και την Αττική.

Το ethnos.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τα νέα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα μηχανήματα που ανάλογα με τον εξοπλισμό τους θα μπορούν να επιχειρούν τόσο σε ακραίες συνθήκες χιονιά, όσο και κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων πυρόσβεσης τη θερινή σεζόν.

Τα θηρία SR1 και BV206

Την παράσταση έκλεψαν τα νέα τετρακίνητα οχήματα και μάλιστα τα μοντέλα SR1 και BV206. To SR1 είναι τετρακίνητο όχημα που αντί για ρόδες “φοράει” ελαστικές ερπύστριες με τρεις κεφαλές και είναι εξοπλισμένο με διπλή λεπίδα στο εμπρόσθιο τμήμα του. Το συγκεκριμένο τετρακίνητο μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια οπουδήποτε και ανεξάρτητα από το ύψος του χιονιού. Οι ερπύστριες το βοηθούν να κινηθεί σε χιόνι, λάσπες ενώ μπορεί να μεταφέρει αλάτι, προσωπικό, ενώ τους θερινούς μήνες μπορεί να μετατραπεί σε πυροσβεστικό όχημα με ρομποτική μάνικα νερού.

Δείτε ακόμα:  Ανοίγει και πάλι η Λίμνη της Βουλιαγμένης μετά από σχεδόν έξι μήνες

Το όχημα παντός καιρού

Το BV206 είναι ερπυστριοφόρο δύο βαγονιών παντός καιρού. Μπορεί να κινηθεί σε περιοχή με πολύ χιόνι ενώ αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως μπορεί και να μπει όλο μέσα στο νερό και να επιχειρήσει στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 17 άτομα προσωπικό με τον εξοπλισμό τους και παράλληλα να μεταφέρει σε φορείο τουλάχιστον έναν ασθενή. Έχει αυτονομία καυσίμου μέχρι και για μία εβδομάδα λειτουργία.

Έτοιμα 80 εκχιονιστικά

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίστηκε με 40 οχήματα 4χ4 που διαφέρουν από το SR1 μόνο στις ερπύστριες καθώς και μεγάλα εκχιονιστικά ανεβάζοντας σε 80 τα ετοιμοπόλεμα βαριά μηχανήματα. “Συνολικά έχουμε 80 ετοιμοπόλεμα οχήματα ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε με το ζόρι 15 οχήματα. Είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι και θα ανταποκριθούμε σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο”, δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Εντυπωσιακά έπεσε η αυλαία του Μαθητικού Φεστιβάλ (φωτό & βίντεο)

Ακολούθησε επιθεώρηση από τον Περιφειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κόκκαλη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θανάση Κατσιγιάννη, τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη.

Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη και επανδρωμένη πλήρως να αντιμετωπίσει τα δύο κύματα του χιονιά που θα έρθουν στην Αττική μας. Με 80 εκχιονιστικά, με 2.500 τόνους αλάτι αλλά και πάνω 250 άτομα προσωπικό που θα είναι στο πόδι 24 ώρες το 24ωρο θα είμαστε έτοιμοι για πλήρη διάνοιξη όλων των δρόμων ευθύνης μας, τους κεντρικούς άξονες. Για πρώτη φορά υπάρχουν και δύο οχήματα που μπορούν να απεγκλωβίσουν όποιον έχει ανάγκη και να τον προσεγγίσουμε όπου χρειαστεί. Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη και επί ποδός και μαζί με τους Δήμους να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του βαρομετρικού χαμηλού Ελπίδα με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο”.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα έφυγαν οι ληστές που ανατίναξαν το ΑΤΜ της Τρ. Πειραιώς! (φωτό)

Ενημέρωση για την “Ελπίδα”

Ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα επιχειρήσεων της Δ.Ε.Σ.Ε. όπου ο Γιώργος Πατούλης και τους δημάρχους Ωρωπού και Διονύσου ενημερώθηκαν για την πορεία της κακοκαιρίας αλλά και για την επιχείρηση που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της “Ελπίδας” ενώ στις 15:30 την Παρασκευή 21/1 θα γίνει ευρεία τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.