Αυτές είναι οι προθεσμίες για τις μετεγγραφές φοιτητών

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τους όρους και τις προθεσμίες σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Στις παραπάνω ημερομηνίες και εντός φυσικά της προθεσμίας υποβάλλονται αιτήσεις:

– από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,

– από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,

Δείτε ακόμα:  Το πανέμορφο νησί που είναι μία «ανάσα» από την Αθήνα

– από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Δείτε ακόμα:  Χάθηκε ο Ραμόν στη Ραφήνα

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.