Αυτοί γλεντούσαν για τον γάμο και οι ληστές το… γλένταγαν στο σπίτι

Περιστατικό κλοπής σε γλέντι για επερχόμενο γάμο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, σε μονοκατοικία στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου στο Βόλο. Πρόκειται για το σπίτι της μητέρας της νύφης, η οποία έδινε εκείνη την ώρα γλέντι για συγγενείς και φίλους ενόψει του κυριακάτικου γάμου.

Όλοι βρίσκονταν στην αυλή και έδιναν ευχές για το χαρούμενο γεγονός, ενώ το σπίτι ήταν κλειστό.

Παρ’ όλα αυτά, τρεις δράστες ηλικίας 39, 46 και 16 ετών δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση κι έτσι κινήθηκαν προσεκτικά προς το πίσω μέρος του σπιτιού και διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου.

Μπήκαν μέσα και εκεί εντόπισαν τον θησαυρό τους: κοσμήματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ και χρήματα 237 ευρώ, προφανώς δώρα για τη νύφη. Τα πήραν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν.

Τους παρακολουθούσαν

Δεν αντιλήφθηκαν όμως ότι τους παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Για την ακρίβεια αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, έτυχε να περνά από την περιοχή και δεν διέφυγαν της προσοχής του οι ύποπτες κινήσεις των τριών δραστών. Ειδοποίησε την υπηρεσία του και αστυνομικοί προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Εντόπισαν τους τρεις δράστες στο σταθμευμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό τους και μαζί το σύνολο των χρημάτων και κοσμημάτων, τα οποία επέστρεψαν στην 56χρονη. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Εισαγγελία Βόλου μέχρι να δικαστούν.

www.newsbreak.gr