Αυτοί είναι οι 12 θάνατοι που ελέγχει η δικαιοσύνη και εξετάζεται ο ψευτογιατρός του Κορωπίου

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του ψευτογιατρού του Κορωπίου, Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να κατηγορείται για συνολικά 12 θανάτους εκ των οποίων, 8 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικα παιδιά, φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα του lawandorder.gr.

Η δράση του είχε ξεκινήσει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το 2010, έχοντας μάλιστα «απλώσει δίχτυα» και στην Κύπρο.

Σύμφωνα απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στην συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του, που σχηματίστηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2020, παρουσιάζονται σοκαριστικά στοιχεία για τις ημέρες και τα έργα του «ψευτογιατρού του Κορωπίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το lawandorder.gr, όλοι οι θάνατοι των ατόμων για τις οποίες ελέγχεται ο Νίκος Κοντοστάθης, προήλθαν «εν μέσω καρδιοναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης μεταστατικής νόσου, σε έδαφος καρκινώματος οσχέου, μετά από διακοπή της ιατρικής θεραπείας από τον Κοντοσταθη».

Μάλιστα σε μια περίπτωση, αυτή του Κ.Γ., που εντοπίστηκε με είχε καρκίνο στους όρχεις, σημειώνεται πως στο πλαίσιο της κανονικής θεραπείας, «το πρώτο καθοριστικό βήμα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του όρχεως, ανεξαρτήτου σταδίου και ταξινόμησης, αποτελεί η χειρουργική επέμβαση. Αυτή η θεραπεία από μόνη της προσφέρει πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση, εφόσον ο καρκίνος βρίσκεται εντοπισμένος στον όρχι και δεν έχει εξαπλωθεί».

Δείτε ακόμα:  Σπάτα - Ραφήνα: Μεγάλη προσοχή στη Λεωφόρο Αρίωνος! (φωτό)

Παράλληλα τονίζεται πως «χάρη στην πρόοδο της χημειοθεραπείας, έχει γίνει μια ιάσιμη μορφή καρκίνου σε ποσοστό άνω του 95%».

Ο Κοντοστάθης όμως, σύμφωνα με την δικογραφία, έπεισε τον άτυχο άνδρα να «μην προβεί στην επέμβαση» και του πρότεινε «θεραπεία με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή, ενέσιμα σκευάσματα και κάνναβη» που όπως υποστήριζε θα επέφερε την πλήρη ιασή του.

Σε μια άλλη περίπτωση που αποκαλύπτει το lawandorder.gr, ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού, ηλικίας 67 ετών, ο Κ.Κ., διαγνώστηκε το 2015 με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Σε αυτό τον τύπο καρκίνου η διάρκεια ζωής του ασθενούς καθορίζεται από το στάδιο που έχει προχωρήσει ο καρκίνος.

Μάλιστα σημειώνεται πως «αν αντιμετωπιστεί στα αρχικά στάδια, μπορεί ακόμη και να ιαθεί, ενώ σε προχωρημένο στάδιο επέρχεται ο θάνατος εντός 2 ετών. Μάλιστα χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, τείνει να γίνει ιάσιμη και από ανίατη να μετατραπεί σε χρόνια νόσο».

Δείτε ακόμα:  Ζητείται Φύλακας Ασφαλείας με άδεια Security για τις περιοχές Μαρκόπουλο, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ραφήνα

Όμως ο άτυχος άνδρας εξαπατήθηκε και τον έπεισε πως δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Τραγική είναι και η περίπτωση μιας ακόμη ασθενούς, της ηλικίας 36 ετών Μ.Γ., η οποία διαγνώστηκε με κακοήθεια μαστού το 2013.

Η γυναίκα έδινε μάχη με συνεχείς μεταστάσεις έως και τον Ιανουάριο του 2017, δυστυχώς για την άτυχη γυναίκα 4 μήνες μετά την «γνωριμία της με τον Κοντοστάθη και την καθοδήγησή του, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο «Θριάσιο».

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα καταλήγει στις 11 Ιουλίου του 2017.

Η υπόθεση στην Κύπρο

Μια άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ψευτογιατρός και αποκαλύπτει το lawandorder.gr, είναι αυτή του θανάτου μιας γυναίκας από την Λευκωσία της Κύπρου.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, γνώρισε τον ψευτογιατρό το 2015 στο Άγιον Όρος και του τον σύστησαν ως «εξέχοντα ιατρό με έδρα γνωστή κλινική της Ελβετίας».

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Οι 3 ύποπτες ληστείες σε Αρτέμιδα, Κορωπί και Αγ. Παρασκευή που οδηγούν στους δολοφόνους

Όπως κατέθεσε στις αρχές, ο σύζυγος της γυναίκας «επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κοντοστάθη και πείστηκε να λάβει σκευάσματα του, έναντι 13.500 ευρώ, σύμφωνα με τον καταγγέλοντα. Μάλιστα του παραδόθηκαν μέσα σε 2 σακίδια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τελικά η γυναίκα ηλικίας 56 ετών κατέληξε στις 19 Ιανουαρίου του 2016 από οξεία καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια ενώ νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο σύζυγος της γυναίκας, μετά το θάνατο της αναζήτησε τον Κοντοστάθη προκειμένου να τους παραδώσει τα σκευάσματα και να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε καταβάλει.

Ο Κοντοστάθης βρίσκοντας διάφορες προφάσεις διέκοψε κάθε επικοινωνία.

Η έρευνα του lawandorder.gr συνεχίζεται προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλοι ψευτογιατροί που θα «παίξουν» με ανθρώπινες ζωές αλλά και για να βρουν δικαίωση οι συγγενείς των θανόντων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα χρήματα που έλαβε για τις 12 αυτές περιπτώσεις, ξεπερνούν σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τις 800.000 ευρώ.

lawandorder.gr