Αυτό είναι το κόλπο με τα παπούτσια που θα βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικονομήσουν βενζίνη

Ολοένα και αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, με τους οδηγούς των οχημάτων να τα χρησιμοποιούν μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις καθώς το κόστος των καυσίμων καθιστά τις μακρινές εκδρομές μέχρι και… απαγορευτικές.

Η κατάσταση είναι παρόμοια τόσο για αυτούς που χρησιμοποιούν όχημα το οποίο κινείται με αμόλυβδη, όσο και για τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Όμως υπάρχει ένα κόλπο ώστε οι αυτοκινητιστές να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου τους, σε περίπτωση που θελήσουν να κάνουν μια διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων.

Υπάρχουν πολλά κόλπα εξοικονόμησης καυσίμου που μπορούν να ακολουθήσουν οι οδηγοί και ένα από αυτά περιλαμβάνει τη χρήση παπουτσιών με λεπτή σόλα κατά την οδήγηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν τα οδικά ταξίδια, έχοντας επίγνωση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου τους και αποφεύγοντας την άσκοπη σπατάλη καυσίμων.

Το «κόλπο» είναι ο οδηγός να καταλάβει πως ανταποκρίνεται το όχημά του ανάλογα με τα υποδήματα που φοράει. Για παράδειγμα όταν ένας άνθρωπος φορέσει παπούτσια με χοντρή σόλα, δεν μπορεί να καταλάβει την ακριβή πίεση που ασκεί στο πεντάλ του γκαζιού με πιθανή σπατάλη καυσίμου.

Αντίθετα μερικά παπούτσια, όπως σαγιονάρες ή σανδάλια, είναι απαγορευτικά καθώς δεν υπάρχει καλή πρόσφυση με το γκάζι και το φρένο, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να… γλιστρήσει το πόδι του οδηγού.

Όπως αναφέρει η βρετανική «Εxpress», διαπιστώθηκε ότι τα παπούτσια με σόλα παχύτερη από 10 mm, δεν θα βοηθήσει τους οδηγούς να καταλάβουν ακριβώς την δύναμη που ασκούν στο γκάζι. Τα υποδήματα θα πρέπει να είναι ικανά να παρέχουν αρκετή πρόσφυση ώστε να εμποδίζουν τα πόδια να γλιστρήσουν από τα πεντάλ και να είναι σχετικά μαλακά.

Τα ογκώδη παπούτσια μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αργές κινήσεις του αστραγάλου, μειωμένο χρόνο αντίδρασης και, εάν είναι πολύ φαρδιά, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να πατηθούν ταυτόχρονα δύο πεντάλ κατά λάθος.

Άλλες συμβουλές σχετικά με την εξοικονόμηση καυσίμου περιλαμβάνουν την αφαίρεση του περιττού βάρους από το όχημα, τη διασφάλιση της σωστής πίεσης των ελαστικών και τη διατήρηση του κλιματιστικού εκτός λειτουργίας.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.