Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα Alert από το σύστημα έκτακτων ειδοποιήσεων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (φωτό)


Το πρώτο μήνυμα εστάλει σήμερα το μεσημέρι από τον Δήμο μέσω από τη νέα καινοτόμα εφαρμογή έκτακτων ειδοποιήσεων και ενημερώσεων για τους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου.


Το μήνυμα αναφέρει:

Βοήθεια στο Σπίτι – Είμαστε εδώ για σένα

Αγαπητοί συμπολίτες μένουμε σπίτι!

Καλέστε στο 22940-22222

Όσοι αδυνατείτε να μετακινηθείτε ή ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας ή έχετε ανάγκη φάρμακα ή άλλη βοήθεια, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου είναι δίπλα σας.

Είμαστε εδώ για εσάς. Κανείς δεν είναι μόνος του

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στο irafina.gr, ανέφερε πως ήδη έχουν κατεβάσει την εφαρμογή περισσότεροι από 500 συμπολίτες μας και προτρέπει όλους τους δημότες και κατοίκους της Ραφήνας και του Πικερμίου, να κατεβάσουν και να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή.

Τα βήματα που μπορεί ο κάθε πολίτης να ακολουθήσει για να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα και τις έκτακτες ειδοποιήσεις είναι απλά και είναι τα εξής:

Για κινητά Android μπαίνουμε στο GOOGLE PLAY (PLAY STORE).

Πληκτρολογούμε στην αναζήτηση Gi-Polis

«Κλικάρουμε» την εφαρμογή εδώ και πατάμε εγκατάσταση:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geoinformaticspcc.gipolis.android&hl=el

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή ζητάμε «Άνοιγμα» και από τις ρυθμίσεις (το κάτω δεξιά «γραναζι» ) επιλέγουμε το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου από το πεδίο «Επιλέξτε Δήμους». Πατάμε «Αποθήκευση» και πλέον μπορείτε να λαμβάνετε κάθε έκτακτη ενημέρωση, ειδοποίηση από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους χρήστες συσκευών iOS μές του App Store

Παρακολουθήστε το βίντεο που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τα πολύ απλά βήματα για την εγκατάσταση της εφαρμογής. Χρειάζονται λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για την εγκατάσταση, σύνδεση και λειτουργία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης κι ενημέρωσης.