Αυτό εισηγήθηκε ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την άρσης της καραντίνας και τα πλάνα για τα Χριστούγεννα.

Ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να απευθύνει μήνυμα στους πολίτες την Παρασκευή και να τους ανακοινώσει τον οδικό χάρτη της σταδιακής άρσης του lockdown.

Όμως το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και η διασπορά του κορονοϊού ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναβάλει το μήνυμά του.

Σε αυτήν την ανατροπή σημαντικό ρόλο είχε ο Σωτήρης Τσιόδρας με την εισήγησή του. Ο καθηγητής πρότεινε ότι το άνοιγμα της χώρας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό και προσεκτικό, καθώς ο κίνδυνος ενός νέου ξεσπάσματος θα ισοπεδώσει το ήδη «γονατισμένο» ΕΣΥ.

Δείτε ακόμα:  Μεθυσμένος επιβάτης που παρενόχλησε αεροσυνοδό: «Δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση...» (βίντεο)

Με αυτά τα δεδομένα το αναμενόμενα άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει και νέα παράταση. Τα στοιχεία που έδειξε σε πίνακες ο Σωτήρης Τσιόδρας στον πρωθυπουργό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Ο κ. Τσιόδρας εργάζεται νυχθημερόν συγκεντρώνοντας στοιχεία από όλη την Ελλάδα. Οι τρεις τελευταίες αναλύσεις του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα θα πρέπει να γίνει με πολύ φειδωλές κινήσεις και αυστηρούς κανόνες, καθώς ένα τρίτο επιθετικό κύμα μπορεί να ξεσπάσει από μία άκαιρη απόφαση.

Δείτε ακόμα:  Λινού: Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών - Να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μη ρισκάρει στο ελάχιστο την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Το κυβερνητικό επιτελείο χαράζει πολιτική αυστηρά με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών. Γι’ αυτό στο δίλημμα υγεία ή οικονομία η ελληνική κυβέρνηση απαντά σταθερά το πρώτο.

lawandorder.gr