Αυτοί θα πάρουν SMS επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί – Τι διευκρίνισε ο Γεωργαντάς

Ξεκινά σήμερα η αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες. Δεν θα λάβουν όμως όλοι οι ανεμβολίαστοι SMS. Άλλωστε αν οι αρχές ξεκινούσαν να στέλνουν SMS σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες, θα έμπαινε ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Όπως λοιπόν εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 «SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

«Στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 450.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω SMS», διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς.

«Δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει» ανέφερε ο ίδιος.

Επικεντρώνοντας άλλωστε σε εκείνους που είχαν ραντεβού για το εμβόλιο και δεν πήγαν, επικεντρώνεται σε πολίτες που δεν είναι από θέση αρχής ενάντια στο εμβόλιο, αλλά μοιάζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις.

SMS και για τη δεύτερη δόση του Johnson

SMS όμως θα λάβουν και όσοι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson «εντός διμήνου από την πρώτη δόση, έχουν δικαίωμα για τη δεύτερη δόση. Θα έρθει και σε αυτούς υπενθυμιστικό μήνυμα».

Για την τρίτη δόση, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε: «ήδη αποστέλλονται SMS σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Με το SMS υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορωνοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Περισσότεροι από 340.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα. Είναι ήδη πάνω από το 30% όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν την τρίτη δόση».

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.