Άγιο Φως: Το σχέδιο για να το λάβουν 10 πόλεις της Ελλάδας – Τι ώρα θα φτάσει στα Σπάτα

Σε δέκα πόλεις σχεδιάζεται να φτάσει αεροπορικώς το Άγιο Φως, μετά την άφιξη του στην Αθήνα. Συνεχίζονται οι ενέργειες για να καλυφθεί όσον το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας.

Με τιμές αρχηγού κράτους, αναμένεται να αφιχθεί στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως στο “Ελευθέριο Βενιζέλος” στα Σπάτα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό και την εκκλησιαστική διπλωματία Κωνσταντίνο Βλάση.

Έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οριστικοποιούνταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου της άφιξης του Αγίου Φωτός σε διάφορες περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε ακόμα:  Πρόστιμα 100.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και σε εταιρείες μηχανοργάνωσης!

Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean airlines και η Sky express, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι πόλεις που έχουν «κλειδώσει» , με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την αεροπορική παραλαβή του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι:

Η Θεσσαλονίκη,
η Αλεξανδρούπολη,
η Λάρισα,
τα Ιωάννινα,
το Ηράκλειο,
τα Χανιά,
η Ρόδος,
η Σάμος,
η Σαντορίνη και
η Κέρκυρα.

Τα κριτήρια επιλογής φέρεται να συνδυάζουν πληθυσμιακές παραμέτρους με τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών.

Δείτε ακόμα:  «Η 19χρονη κόρη μου εμβολιάστηκε με Pfizer και έπαθε αντιδραστική λεμφαδενίτιδα! Γιατροί μου έκλειναν τα τηλέφωνα»

Θα μεταφερθεί και οδικώς

Σε κάποιες άλλες πόλεις, η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως, για παράδειγμα, σε αυτές τις Πελοποννήσου, παράλληλα με την αεροπορική άφιξη στις κατά τόπους πόλεις της επικράτειας.
Οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι μέσα σε τρεις ώρες η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί στις προγραμματισμένες περιοχές.

sputniknews.gr