Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα – 4ήμερη Εκδρομή – 19.06.2021

η Ημέρα (19/06): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ηγουμενίτσα – Kέρκυρα: Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Κέρκυρα. Ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου.

Άφιξη στο νησί και χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα πραγματοποιήσουμε προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα και στο σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (20/06): Κέρκυρα / Αχίλλειος – Κανόνι – Ποντικονήσι – Λιστόν – Σπιανάδα (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον. Ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων. Αναχώρηση για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά, με τις καταπράσινες ακτές, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών που ενώνεται με το Κανόνι με μια στενή λωρίδα στεριάς και το ξακουστό Ποντικονήσι με την εκκλησία του Παντοκράτορα κτισμένη τον 11ο ή 12ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης, όπου φυλάσσονται σε ασημένια λάναρκα τα οστά του Αγίου, ενώ θα δούμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων και το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιά πόλης, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια με ιταλικές επιρροές, θα καταλήξουμε στο περίφημο Λιστόν, ένα εξαιρετικό δείγμα της Γαλλικής παρουσίας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Μπροστά μας βρίσκεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Έτσι θα μάθετε ποιος σας παίρνει τηλέφωνο με απόκρυψη

3η Ημέρα (21/06): Κέρκυρα / Παλαιοκαστρίτσα

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη σε γνωστό εργοστάσιο ποτοποιίας, κουμ κουάτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (22/06): Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Δείτε ακόμα:  Προσοχή – Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν passwords του Facebook!

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ηγουμενίτσα. Επόμενος σταθμός μας τα Ιωάννινα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση: Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

€235,00 – €297,00

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα (οικονομική θέση).
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο SENTIDO APOLLO PALACE με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο καθημερινά).
 • Έμπειρος τοπικός πιστοποιημένος ξεναγός (2η ημέρα προγράμματος).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δείτε ακόμα:  Χειροπέδες σε 40χρονο που κατηγορείται για βιασμό τουρίστριας

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com